1. HABERLER

  2. HABER

  3. "40'ın Üzerinde Akademisyen Bildiriden İmzasını Geri Çekti"
"40'ın Üzerinde Akademisyen Bildiriden İmzasını Geri Çekti"

"40'ın Üzerinde Akademisyen Bildiriden İmzasını Geri Çekti"

Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Başkanı Vahdet Özkoçak, 40'ın üzerinde akademisyenin “Barış İçin Akademisyenler Girişimi”nin bildirisinden imzalarını çektiğini belirtti.

18 Ocak 2016 Pazartesi 18:39A+A-

Özkoçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Barış İçin Akdemisyenler Girişimi”nin bildirisine imza atan bazı akademisyenlerin duydukları rahatsızlık üzerine imzalarını çekmeye başladığını söyledi.

“Metni Tam Olarak Okumadan Online Şekilde İmza Attık”

“Bugüne kadar 40'ın üzerinde akademisyen bildiriden imzasını çekti.” ifadesini kullanan Özkoçak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bazı akademisyenler, metni tam olarak okumadan online şekilde imza attıklarını belirttiler. Bu şekilde imza atan akademisyenler, metnin ne kadar tarafsız olduğunu bilmediklerini ya da arkadaş grupları hâlinde imza attıklarını aktardılar. Bu nedenle bildiriden rahatsızlık duyarak imzasını geri çeken akademisyen sayısının yükselme ihtimali çok yüksek. Metnin tek taraflı olarak hazırlandığını anladıkları ve toplumun bütün kesimlerinden gelen tepkiler üzerine imzalarını çekmeyi planlayan akademisyenler olduğunu da biliyoruz.”.

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum