1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. 4 Üniversitede Eğitime Koronavirüs Ayarı
4 Üniversitede Eğitime Koronavirüs Ayarı

4 Üniversitede Eğitime Koronavirüs Ayarı

Kadir Has Üniversitesi, koronavirüs (coronavirus) tedbiri nedeniyle yarı yıl tatilini öne çekerek eğitime ara verdiğini duyurdu. Yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayacağı ve 20 Mart'a kadar süreceği açıklandı. 

11 Mart 2020 Çarşamba 15:58A+A-

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de koronavirüs vakası görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu. İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nin hem öğrenciler hem de çalışanlarla paylaşılan e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri sebebiyle bugün öğleden itibaren başlayacağı ve 20 Mart'a kadar süreceği açıklandı. Açıklamaya göre; dersler 23 Mart Pazartesi başlayacak.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE DERSLERE ONLINE PLATFORMLARDA DEVAM EDECEK

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU),Koronavirüsü nedeniyle derslere uzaktan devam etme kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU),Türkiye'de koronavirüs vakası görülmesinin ardından öğrencilerinin eğitim-öğretim süreçlerinin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm dersleri, online platformlarda devam ettirme kararı aldı. Üniversite yönetimi online derslerin programının hafta sonu itibariyle duyurulacağını açıkladı. Kararın alınmasında öğrencilerin, koronavirüsün yarattığı panik ve kaygı sürecini sağlıklı bir şekilde geçmeleri ve eğitim öğretimlerinin aksamamasının amaçlandığı ifade edildi. Üniversitenin konu hakkındaki kararları için resmi duyurularının dikkate alınmasına ve virüsten korunma adına yapılan duyurulara itibar edilmesi belirtildi.

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ'NDE PERSONELİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI DURDURULDU

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, koronavirüs önlemleri kapsamında personelin yurt dışına çıkışlarının durdurulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını açıklamasının ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, üniversite personelinin yurt dışına çıkışlarını durdurma kararı aldı. 30 Nisan'a kadar üniversite personelinin yurt dışına çıkışlarının durdurulduğunu ve yapılan görevlendirmelerin iptal edildiğini belirten Rektör Muhsin Kar, "Kazakistan'dan gelecek 30 kadar öğrencinin programını şimdilik durdurduk.16 ülkeden bilim insanının katılacağı Uluslararası Enerji, Finans ve Ekonomi Kongresi de iptal edildi. Bu uygulama 30 Nisan'a kadar sürecek. Daha sonra duruma göre hareket edeceğiz. Sağlık Bakanlığı'nın mücadelesinde durumdan vazife çıkararak sorumluluk aldık. Her kurum ve kişinin sorumluluk alarak gerekli önlemleri, tedirginlik oluşturmadan alması gerektiği düşüncesindeyim. Öğrencilerimiz ve kentimiz için böyle bir önlemin gerekli olduğunu düşündük. Üniversitemiz, şehrimizin dış dünyaya açılan önde gelen kurumu" dedi.

NEVÜ'DE ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof Dr. Mazhar Bağlı yeni tip korona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında personelin yurt dışına çıkışlarının ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı son günlerde tüm dünyada hızla yayılan korona virüsü ile ilgili olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bir takım tedbirler aldıklarını söyledi.

Rektör Bağlı, acil bir durum söz konusu olacak olursa da Türkiye’de ilk olacak şekilde öğrencilerimizin eğitimlerinin yarım kalmaması amacıyla uzaktan eğitim için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Rektör Bağlı, “Biz öncelikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaları dikkatlice takip ediyoruz. Bakanlığın ön gördüğü doğrultuda iş ve eylemleri tek tek yerine getirdik. Biz deyim yerindeyse ev ödevimizi dikkatli bir şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Bildiğiniz üzere Bakanlık dün yaptığı açıklamada zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkış yapılmaması gerektiğini söyledi. Bizde senato kararıyla öğretim üyelerimizin ikinci bir duyuruya kadar yurtdışı çıkışlarını ve yurtdışından öğretim üyesi davetini durdurma kararı aldık. Yine aynı şekilde yurtiçinde de sempozyumların, bilimsel etkinliklerin ertelenmesi ve daha sonra yeniden planlama yapılmasıyla ilgili çalışmalarımızı sonlandırdık. Üniversitemizde ki toplu alanların dezenfeksiyonu ile ilgili bugün çok kapsamlı bir çalışmayı yürütüyoruz.

Üniversitenin özellikle öğrencilerin ortak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon yapılması gerçekleştiriliyor. Yemek dağıtanların daha tedbirli olmaları, yemekhanelerde daha titiz hijyene riayet edilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Belki de Türkiye’de ilk defa eğitimimizin aksamadan herhangi bir tedbir alınırsa aksamadan devam etmesi için altyapı çalışmalarımızı tamamladık sayılır. Uzaktan eğitim ile ilgili çalışmalarımızı sonlandırmak üzereyiz. Acil bir durumda öğrencilerimizin kendi evlerinde bilgisayar başında buradaki derslerini takip etmelerini imkân tanıyan bir çalışmayı da bitirmek üzereyiz. Bu konuda hem öğrencilerimize hem öğretim üyelerimize hem de idari kadromuza bakanlığımızın günlük olarak yayınladığı talimatları harfiyen uygulaması yapılıyor. Biz Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi olarak bu konuyla ilgili çalışmalarımızı dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. İlk yaptığımız iş yurtdışından gelen ve yurtiçinden giden programları durdurmaktır” dedi.

REKTÖR MAZHAR BAĞLI ÖĞRENCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı üniversite öğrenimlerine devam eden öğrencilere de çağrıda bulunurken kalabalık alanlardan uzak durmaları gerektiğini söyledi. Bağlı, “Öğrencilerimizin her şeyden önce eğer hastalık belirtisi varsa muhakkak maske takmaları ve başkasına bulaştırmamaya özen göstermelidirler. Sağlık kuruluşları ile irtibat halinde olmaları ve aynı zamanda hijyene çok önem vermeliler. Bu virüsle mücadele etmenin en somutu hijyene önem vermektir. Öğrencilerimizin buna önem göstermeleri çok kalabalık alanlara daha dikkatli gitmelidir. Toplu kullanım alanlarında biz her türlü tedbiri alıyoruz. Öğrencilerimize herhangi bir hastalık bulaşmaması için gerekli tedbirlerimizi de alacağız” diye konuştu. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum