1. HABERLER

  2. HABER

  3. 4 MİT'çi İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı
4 MİTçi İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı

4 MİT'çi İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı

Hakan Fidan'ın ifadesi için Ankara Savcılığına talimat yazıldı. Emre Taner, Afet Güneş ve 2 MİT'çi için yakalama kararı çıkarıldı.

10 Şubat 2012 Cuma 14:55A+A-
MİT'in zirvesinin ifadeye çağrılmasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. 
 
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, yürütüğü soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel yetkili savcılarca ifadesinin alınması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı yolladı.
 
Savcı Sarıkaya, ayrıca eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında ''yakalama emri'' çıkartılması istemiyle nöbetçi İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.
 
Talebi değerlendiren nöbetçi hakim Mesut Özcan, söz konusu 4 kişi hakkında ''yakalama emri'' çıkarttı.
 
Dün ifade vermesi beklenen 5 isim İstanbul Adliyesi'ne gitmemişti. MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na görev ve yetki açısından itirazda bulunmuştu.

Ankara'da Trafik Yoğun

Bu sırada Çankaya Köşkü'nden bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 17:15'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

Açıklamada, "son gelişmelerin" ele alınacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etmişti. Fidan Cumhurbaşkanı Gül'ün ardından Başbakan Erdoğan ile de görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Gül: Talihsizlik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve öteki eski yetkililerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak ''Kurumlar, kanunlarla verilen görevleri yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması, Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür'' dedi.

Cumhurbaşkanı, "Herkes soğukkanlılığını korumalı, taşlar yerine oturur” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum