1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 37 Yıldır Düzenlenen Kitap Fuarına Ekrem İmamoğlu Engeli
37 Yıldır Düzenlenen Kitap Fuarına Ekrem İmamoğlu Engeli

37 Yıldır Düzenlenen Kitap Fuarına Ekrem İmamoğlu Engeli

37 yıldır Ramazan ayında Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet'te faaliyet gösteren Kitap Fuarı bu yıl Ekrem İmamoğlu tarafından güvenlik bahanesiyle engellendi.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 02:32A+A-

37 yıldan beri Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet 'te kurulan Dini Yayınlar Fuarı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla bu yıl gerçekleştirilemeyecek.

Cuma namazı sonrasında fuarla ilgili neden izin verilmediğine ilişkin soruları yanıtlayan İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda mevcut yönetim, yani geçmiş dönemden gelen yönetim, itfaiyenin, emniyetin, Sultanahmet Meydanı'nda bu tarz fuar alanının kurulmasına karşı olduğunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın, bu tür kurulumların işlerine zarar verdiğini, toplumun orada sağlıklı bir şekilde buluşamadığı konusunda geniş tespitleri olduğunu söylediler. ''Peki, ne ön görüyorsunuz'' dedim. ''Kurulması yanlış'' dediler. ''O zaman kurmayın'' dedim. Esnaf, emniyet, itfaiye rahatsızsa kurmayın, tamam. Ne diyorlarsa, kabul ettim. Artı, orada kurulacak olan Diyanet Vakfı diye ismi adlandırılıyor ama orası, yazı yazan özel bir fuar şirketidir. Onu da ifade edeyim. Bana da yazısı gösterildi. Ben de, ''Yönetime gönderin. Yönetimin, gerekli ve lüzumlu cevapları var, onlar versinler'' dedim. Onun için biz, Diyanet Vakfı ile her türlü iş birliğini yaparız, Diyanet kurumuyla da her türlü iş birliğini yaparız. Her türlü manevi ortamda oluruz. Aradaki özel şirkettir ve söylediğim gerekçelerden dolayı önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduğu konusunda bize brifing verdi. Sebebi budur" diye konuştu.

37 yıldır gündeme gelmeyen güvenlik meselesi CHP’nin Büyükşehir Belediyesini kazandıktan sonra gelmesi ilginç bulundu. Sol grupların hakim olduğu Sahaflar Derneği'nin başkanı Ümit Nar'ın attığı tweet ise güvenlik bahanesinin sadece dini yayınlara karşı olduğunu gösterir mahiyette..

a7f8c72e-30b7-473e-886a-097ffb070f39.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum