1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 367 Kişi Hala 28 Şubat'ı Yaşıyor
367 Kişi Hala 28 Şubat'ı Yaşıyor

367 Kişi Hala 28 Şubat'ı Yaşıyor

​​​​​​​28 Şubat’ın yol açtığı birçok mağduriyet bitse de “din ve dindarlığın suç sayıldığı” o karanlık günlerde tutuklanan 367 kişi hala cezaevinde özgür kalacağı günü bekliyor.

28 Kasım 2017 Salı 02:44A+A-

28 Şubat’ın karanlık günlerinde İslami kimlikleri nedeniyle ‘terörist’ ilan edilenlerin çilesi bitmiyor. Üniversite okuduğu dönemde üstüne atılan haksız suçlamalarla hapis yatan Avukat Mehmet Okatan, hazırladığı raporla yaşanan hukuksuzluklara ışık tuttu. Okatan, o dönem davalara bakan pek çok hakim ve savcının, bugün FETÖ bağlantısı gerekçesiyle meslekten ihraç edildiğine dikkat çekti.

Türkiye’de bir neslin demir parmaklıklar arkasında çürümesine neden olan 28 Şubat Postmodern Darbesi, geçtiğimiz günlerde Kur’an-ı Kerim dersi veren Ayşan Orakçı’nın yeniden gözaltına alınmasıyla bir kez daha günyüzüne çıktı. Diyarbakır’da eğitmen olan Orakçı, 2004 yılında açılan davanın mahkumiyetle sonuçlanması nedeniyle gözaltına alınarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne koyuldu. 4 çocuk annesi ve engelli olan Orakçı’yla ilgili verilen karar büyük tepki çekince savcılık infazı durdurma kararı vererek genç kadını tahliye etti.

367 KİŞİ HALA HAPİSTE

Yaşananlar 28 Şubat zulmünün halen sürdüğünü gözler önüne sererken, o dönem örgüt bağlantısı gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapılan vatandaşların mağduriyeti bir kez daha gündeme geldi. İslami hassasiyetleri nedeniyle 28 Şubat döneminde sakıncalı ilan edilen vatandaşların mağduriyeti hala sona ermedi. Üniversitede okurken üstüne atılan haksız suçlamalarla tutuklanan Avukat Mehmet Okatan tarafından hazırlanan rapor, yaşanan mağduriyetleri günyüzüne çıkardı. 367 kişi halen cezaevinde bulunurken, yeniden yargılama süreciyle birlikte 17 kişi tahliye edildi. Raporda 2 kişinin ağırlaştırılmış müebbet, 21 kişinin de müebbet yediği belirtildi.

HAKİMLER FETÖ’CÜ ÇIKTI

Çeşitli gruplarla ilişkilendirilerek hapse atılan vatandaşları, o dönem yargılayan hakim ve savcıların büyük çoğunluğunun bugün FETÖ’den ihraç edilmesi, bir nesle kurulan kumpası da ortaya koydu. O dönem sözde İslami örgüt davalarına bakan 9’ncu Ceza Dairesi’nin tüm hakimlerinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten atıldığını anlatan Avukat Mehmet Okatan, “Coşkun Demir, Mustafa Kemal Tepedelen, İsmail İnceoğlu ve Sefa Mermerci gibi isimler FETÖ bağlantısı nedeniyle görevden ihraç edildi” dedi. İslami hassasiyetleri olan vatandaşlara verilen cezalara itirazlar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nden bir türlü geçemedi.

Aybike Eroğlu / Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

4 Yorum