1. HABERLER

  2. HABER

  3. 35 Kişiyi Örgüt Lideri Olarak Dinlediler
35 Kişiyi Örgüt Lideri Olarak Dinlediler

35 Kişiyi Örgüt Lideri Olarak Dinlediler

17 Aralık'ta hükümeti hedef alan operasyondan bir hafta sonra 25 Aralık'ta yapılan ikinci dalga operasyon kapsamında onlarca kişinin hukuksuz şekilde dinlendiği belirlendi.

01 Mart 2014 Cumartesi 12:38A+A-

Ülke gündemine bomba gibi düşen 'telekulak' skandalında yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Soruşturma dosyalarında şüpheli olarak görülmedikleri halde 2 yıl boyunca dinlenen kişilerin de listesi ortaya çıktı. Haklarında dinleme için mahkeme kararı bulunan pek çok kişi hakkında ise yasal dinleme süresi bitmesine rağmen aylarca teknik takip ve dinleme işlemine devam edilmiş. Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, Gürsoy Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Hasan Gürsoy, Gürsoy Grup CEO'su Abdurrahman Gürsoy, Türkmedya İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir gibi isimlerin yeraldığı listedekilerin 'örgüt yöneticisi' sıfatıyla dinlendiği öğrenildi.

MAHREM ŞEYLER DE KAYITTA

'Selam Terör Örgütü' isimli uydurma örgütle binlerce kişiyi dinleyen paralel yapının 25 Aralık operasyonu kapsamında yaptığı usûlsüz dinlemelerdeki ilginç detaylara Yeni Şafak ulaştı. Dinlemeler arasında boşlukların olması, tape kayıtlarına aktarılan bilgiler arasında 'Nasılsın, iyi misin' gibi sıradan konuşmaların bile bulunması dikkat çekti. Bütün bunların yanında, bazı isimlerin telefonda söylediği mahrem bilgilerin bile dökümü yapılmış. Öte yandan bazı konuşmaların da kayda girmediği ve tapelerde atlama yapıldığı da gözlendi.

MAHKEME KARARI YOK

2 yıl boyunca dinlendikleri ortaya çıkan 35 ismin pek çoğunun soruşturma dosyalarında 'şüpheli' bile olmadıkları, buna rağmen birbirleriyle yaptıkları görüşmelere tape kayıtlarında yer verildiği açığa çıktı. Soruşturma dosyasındaki şüpheli isimlerle ilgili mahkeme kararlarının yenilenmesine gerek duyulmadığı halde isimleri geçen şüphelilerin 2 yıl soyunca dinlenilmeye devam ettiği belirlendi. Tape kayıtlarında dinlenen kişilere ait suç teşkil etmeyen konuşmalar da yer buldu.

İşte 35 kişilik son liste

Yeni Şafak'ın ulaştığı usulsüz dinleme listesinde adı geçen ve bir kısmı Selam Örgütü adı altındaki dinlemelerde de geçen isimler ise şöyle: Adem Peler, Adnan… Ahmet Kayaman, Ahmet Suat, Ahmet Şakir Demir, Asım Cengiz, Cengiz Soykan, Emir İlter, Ertan Şimşek, Fahrettin Yıldırım, Gürsoy Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Hasan Gürsoy, Hasan Osman Çelik, Mahir Katırcı, Mecit Çetinkaya, Mehmet Öner, Metin (Hema Grup ), Mehmet Fatih Sarıoğlu, Nebil Hakimi, Osman Ağca, Osman Bozkurt, Salih Koç, Salim Erdal Ermut, Sefer Kocabaş, Sezgin Akbaba, Sezgin Eğlü, Süleyman Genç, Turgay Ciner, Deniz Aktürk, (Başbakan danışmanları) Şenol Kazancı, Mustafa Varank.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT