1. HABERLER

  2. HABER

  3. 3 Avrupa Ülkesinde IŞİD Operasyonu
3 Avrupa Ülkesinde IŞİD Operasyonu

3 Avrupa Ülkesinde IŞİD Operasyonu

İngiltere, İtalya ve Norveç'te IŞİD üyesi oldukları iddia edilen bir gruba eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda toplam 13 kişi gözaltına alındı.

13 Kasım 2015 Cuma 15:02A+A-

Avrupa Birliği'nin Adli İşbirliği Birimi (Eurojust) yaptığı açıklamada, hakkında gözaltı kararı verilen 17 kişiden 13'ünün yakalandığını duyurdu. İtalya'da 6, İngiltere'de 4, Norveç'te de 3 kişi gözaltına alındı. Operasyonu yöneten İtalya polisi, yakalananların Norveçli Necmeddin Ahmed Farac'ı hapisten kaçırma hazırlığı yaptığını iddia etti.

Farac, BM ve ABD'nin 'terörist listesi'nde yer alan bir isim. 2012'de hapse atıldı. Ocak'ta serbest bırakılsa da 'suça teşvik suçlamasıyla bir ay sonra yeniden gözaltına alındı. İtalya Özel Harekat Birimi'nden Guiseppe Governale, grubun, İtalya, İngiltere, Norveç, Finlandiya ve Almanya'ya uzanan bir ağı bulunduğunu iddia etti. Governale, "IŞİD'le bağlantılı olan bu gruba yönelik operasyon Avrupa'da son 20 yılda yapılmış en önemli polis operasyonudu" değerlendirmesinde bulundu. 

Governale, grubun daha çok internet üzerinden eleman topladığını ve bu elemanları başka bölgelerdeki çatışma alanlarına yolladıklarını da belirtti. 

Kaynak: AFP, ANSA

HABERE YORUM KAT