1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 28 Şubatçı Generalden İstanbul Seçimleri İçin Seferberlik Çağrısı
28 Şubatçı Generalden İstanbul Seçimleri İçin Seferberlik Çağrısı

28 Şubatçı Generalden İstanbul Seçimleri İçin Seferberlik Çağrısı

28 Şubatçı Çetin Doğan: 31 Mart seçimlerinde aydınlık yarınlara ilişkin ülkemizde yeşeren umudun 23 Haziran’da İstanbul’da filizlenerek boy atması laik demokratik cumhuriyete inananların, "Mustafa Kemal’in Askerlerinin" boynun borcudur.

16 Mayıs 2019 Perşembe 02:03A+A-

28 Şubat darbesinin aktörlerinden eski Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Odatv sitesinde yazdığı makalede 23 Haziran İBB seçimlerine bakışını ve klasik Kemalist general tavrıyla “seçimleri kazanmasak ha!” diyerek aba altında sopa gösteriyor.

Çetin Doğan’ın “Hazır Ol Cenge Eğer İstersen Sulh-ü Salah” başlıklı yazısının konuyla alakalı kısmı şöyle:

Sayın İmamoğlu’nun uğradığı mağduriyete rağmen 23 Haziran’da yenilenecek seçimlere giderken toplumda kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınması, seçim kampanyasında güler yüzle barış ve kardeşliği öne çıkarmaya devam etmesi elbette övgüye değer bir tutumdur. Bu konuda özen gösterilmesi gereken husus ülkemizin kaderiyle doğrudan bağlantılı bir seçimin ‘karnaval’ olarak algılanmamasıdır. Karnaval ancak seçim zaferinden sonra düşünülebilir. Cumhur İttifakı İstanbul’da seçim kaybının kendi içinde ve yandaşlarında domino etkisi yaratacağının bilincinde olarak, kaybın önlenmesi için her çareye başvuracağı kehanet değildir. Bu nedenle II. Mahmut’un Hekimbaşısı Abdülhak Efendi’nin yukarıdaki sözlerini anımsatmak istedim. Evet "Her Şey Güzel Olacak" inancımızdan bir şey kaybetmeden, kurulacak bütün kumpaslara karşı çok geniş kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiği açıktır. 31 Mart seçimlerinde aydınlık yarınlara ilişkin ülkemizde yeşeren umudun 23 Haziran’da İstanbul’da filizlenerek boy atması laik demokratik cumhuriyete inananların, "Mustafa Kemal’in Askerlerinin" boynun borcudur.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum