1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Yargılaması Devam Ediyor
28 Şubat Yargılaması Devam Ediyor

28 Şubat Yargılaması Devam Ediyor

28 Şubat postmodern darbe davasının görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Bir haftalık aranın ardından devam eden duruşmaya reddi hâkim talebi ile başlandı.

18 Kasım 2013 Pazartesi 17:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs eden 103 kişi hakkında açılan davanın 33. duruşması sabah ki oturumla yeniden başladı. Müşteki avukatlarından Hüsnü Tuna ve Cüneyt Toroman reddi hâkim taleplerini sözlü olarak iletmek istedi. Sözlü taleplerini iletirken, Toroman'ın mahkeme heyeti için 'davaya vakıf olmamaları suçun vasfı ve oluşumu konusunda donanımsız olmaları' ifadelerini kullandıkları için mahkeme başkanı tarafından mahkemeyi itham ettikleri için talepleri alınmadı. Toroman bu iddia üzerine, mahkeme heyetinin şimdiye kadar kendilerini konuşturmamasına isyan ederek; "Bir avukat olarak 13 müştekinin sözcüsüyüm ve şimdiye kadar bizi hiç dinlemediniz. Bu adalete sığmaz. Dilekçemi kabul edecekseniz vermeden önce okumak istiyorum. Eğer yazılı olarak vermemi istiyorsanız bu dilekçeyi yazılı olarak vermeyi kabul etmiyorum. Yalnızca okuyacağım." dedi. Ancak mahkeme başkanı okunmasını reddettiği dilekçenin konusu redd-i hakim talebini de reddetti.

Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya davanın bir numaralı sanığı, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı yine katılmadı.

Savunması alınan dönemin MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, MGK kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu belirterek, görevi boyunca 4 başbakan ile çalıştığını anlattı. Kılıç, 28 Şubat döneminde MGK karalarıyla hükümete tavsiyelerde bulunulmuştur" dedi. Kılıç, "MGK'da konuların ömrü 1 aydır. 28 Şubatın ömrü de 1 aydır. MGK kararlarının bizatihi hükümet tarafından uygulandığını ve kendisinin de Genelkurmay emrinde değil Başbakan'ın emrinde olduğunu belirten Kılıç, Eğer Genelkurmay Başkanı namaz kılıyorsa Başbakanın arkasında kılar. Çünkü onun emrindedir. MGK tüm ileri ülkelerde vardır. Ülkenin önemli olayları burada konuşulur bunun neresi suç olabilir ki dedi.

Savcının; İrtica Eylem Planı hakkında bilgisinin olup olmadığına ilişkin sorusuna herhangi bir bilgim yok diyen Kılıç, "Altında imzanız var cevabı üzerine, Ben Genel Sekreterim orada alınan kararları yazılı hale getirip kurul üyelerine imzalatırım dolayısıyla bir katkımın olması düşünülemez dedi. Eylem Planının daha önceden hazırlanmış olduğu sorusuna da bilgim yok cevabı verdi.

Şu sıralar davanın görüşülmesine devam ediliyor. Oldukça yoğun bir müşteki kitlesinin izlediği mahkeme sonrası müştekilerin mahkeme önünde basın açıklaması yapacakları bildirildi.

HABERE YORUM KAT