1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Jandarma Lojmanlarında Sürüyor
28 Şubat Jandarma Lojmanlarında Sürüyor

28 Şubat Jandarma Lojmanlarında Sürüyor

İstanbul Şehit Yarbay Mesut Kuru Kışlası Kartal Jandarma Lojmanları’nda 28 Şubat sürecindeki başörtüsü yasağının yeniden başladığı öğrenildi.

28 Ocak 2013 Pazartesi 11:39A+A-

Lojman Yönetim Kurulu Başkanı Jandarma Bakım Yüzbaşı Abdurrahman Artvin tarafından 14 Ocak 2013’te hazırlanan kışla talimatında yasağa ilginç cümlelerle yer verildi. “Kılık kıyafeti bozuk, çağdaş olmayan ve Atatürk İnkılâplarına aykırı herhangi bir siyasi görüşü temsil eder şekilde giyinen, bu görüşün sembollerini taşıyan kişiler kışla içerisine ve lojmanlar bölgesine alınmayacaktır.” denilen talimat, 14 Ocak 2013’te fotokopiyle çoğaltılarak lojman sakinlerine imza karşılığı dağıtıldı. Sakinler, fotokopiyle çağdaş kıyafet talimatı dağıtmanın 28 Şubat döneminde bile yapılmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanmak üzere, Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği değiştirilmiş, düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Düğün salonu kiralama işlemlerine yönelik hazırlanan Ek-27 No'lu formda, söz konusu askerî yerlerde uygulanan kılık kıyafet yasağı kaldırılmıştı. Ancak bu değişikliğin İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerî lojmanlarda hayata geçirilmediği ortaya çıktı. Zaman'ın haberine göre, İstanbul Şehit Yarbay Mesut Kuru Kışlası Kartal Jandarma Lojmanları'nda kalan ailelere dağıtılan bir belge, 28 Şubat sürecindeki uygulamaların ağırlaştırılmış şekilde devam ettiğini gösterdi. Lojman sakinlerine dağıtılan belge “Şehit Yarbay Mesut Kuru Kışlası Kartal Lojmanları’nda ikamet edenlerin uygulaması ve uyması gereken emirler aşağıya çıkarılmıştır.” uyarısı ile başlıyor. Belgede, son zamanlarda lojmanlarda ikamet edenlerden bazılarının kışlaya giriş ve çıkışlarda uyulması gereken kurallara aykırı hareket ettiği, nizamiyede görev yapan personelin uyarılarına da riayet etmediği belirtiliyor. Uyarı yazısı 13 maddeden oluşuyor. Dokuzuncu maddede ise “Kılık kıyafeti bozuk, çağdaş olmayan ve Atatürk İnkılaplarına aykırı herhangi bir siyasî görüşü temsil eder şekilde giyinen, bu görüşün sembollerini taşıyan kişiler kışla içerisine ve lojmanlar bölgesine alınmayacaktır.” deniliyor.

kiyafetemri.png

İstanbul Jandarma Komutanlığı, daha önce Ergenekon çerçevesinde yürütülen bir soruşturmada da gündeme gelmişti. 28 Şubat sürecinde yasa dışı şekilde kurulan Cumhuriyet Çalışma Grubu'na (CÇG) ait illegal afişlerin, komutanlık binalarında hâlâ asılı olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu afişlerde çağdaş giyim kuşamın nasıl olduğu fotoğraflarla tarif ediliyordu. Bu afişler Balyoz darbe planını uygulamaya koymak için jandarma tarafından 2003’ten itibaren kahvehanelerin camlarına, elektrik direklerine, yol kenarlarındaki duvarlara asılmıştı. Pendik'teki afişler, ‘Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun faaliyetleri, aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor' yorumlarına yol açmıştı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'a tanık olarak ifade veren Uzman Jandarma Çavuş Aykut Öztürk, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un illegal olarak kurduğu CÇG tarafından afişleri asmak için görevlendirildiğini söylemişti. (zaman)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum