1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 250 bin kişi Kadir Gecesinde Mescidi Aksa'da buluştu
250 bin kişi Kadir Gecesinde Mescidi Aksa'da buluştu

250 bin kişi Kadir Gecesinde Mescidi Aksa'da buluştu

​​​​​​​Kudüs ahalisinin yanı sıra Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden ve Batı Şeria bölgesinden de binlerce kişi Kadir Gecesi münasebetiyle Mescidi Aksa'ya akın etti.

28 Nisan 2022 Perşembe 21:23A+A-

İsrail işgal rejiminin tüm engellemelerine, Batı Şeria tarafından geleceklere de yaş sınırlaması koymasına ve 13-40 yaş arasını hiçbir şekilde Kudüs'e sokmama, 40-50 yaş arasındakileri de özel izinle sokma kararı almasına rağmen yine de Filistinliler, dün (27 Nisan Çarşamba) gece Kadir Gecesi münasebetiyle Mescidi Aksa'ya akın etti ve bu gecede bu kutsal mekanda 250 bin insan toplandı.

Kudüs'teki Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada Kadir Gecesini Mescidi Aksa'da ihya edenlerin sayısının çeyrek milyona ulaştığına dikkat çekildi.

Kudüs ahalisinin yanı sıra Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden ve Batı Şeria bölgesinden de binlerce kişi Kadir Gecesi münasebetiyle Mescidi Aksa'ya akın etti.

1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Nasıra, Tamra ve Ummu'l-Fahm şehirlerinden, Nakab bölgesinden ve daha başka yerlerden Mescidi Aksa'ya gidecekleri taşımak için 150 otobüs kaldırıldı. Çok sayıda kişi de kendi araçlarıyla gitmeye çalıştı.

Diğer yandan işgal güçleri Müslümanların Mescidi Aksa'ya ulaşmalarını engellemek ve konulan kısıtlamalarla ilgili denetlemeler yapmak amacıyla Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya bölgesinde ve güneyindeki Beytlahim bölgesinde daha önce görülenlerden bayağı fazla sayıda kontrol noktası oluşturdular. İşgal güçlerinin oluşturduğu kontrol noktaları ve buralarda yapılan kontroller Mescidi Aksa'ya gitmek isteyenlerin ciddi trafik sıkıntısı yaşamalarına sebep oldu. Çok sayıda kişinin Kudüs'e girmesi de getirilen kısıtlamalar sebebiyle veya keyfi bir şekilde engellendi. 

HABERE YORUM KAT