1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “24. Yılımızda Direnişe Bağlılığımız Sürüyor” (FOTO)
“24. Yılımızda Direnişe Bağlılığımız Sürüyor” (FOTO)

“24. Yılımızda Direnişe Bağlılığımız Sürüyor” (FOTO)

Hamas Hareketi 24. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yüz binler Gazze sokaklarında gösteri yapıyor.

14 Aralık 2011 Çarşamba 15:28A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) 24. kuruluş yıldönümünde yayınladığı açıklamada, Filistin topraklarını kurtarıncaya ve Filistin halkının özgürlük rüyası gerçekleşinceye kadar her türlü şekliyle direnişi sürdüreceğini belirterek, düşmanla başarısızlığı kanıtlanmış olan anlamsız görüşmelerden yana olan Filistinlilerden takip ettikleri yanlış siyaseti gözden geçirmelerini istediklerini ifade etti.  

Hamas Hareketi kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Hamas şunları belirtti: “Ulusal barışı sağlama konusunda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Fetih Hareketi'nden de barış anlaşmasındaki maddeleri en kısa zamanda hayata geçirmesini istiyoruz. Aynı şekilde FKÖ’nün de Filistin halkının çıkarını koruyacak, toprağını özgürleştirecek bir stratejiye göre yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz.

Kudüs’ün Filistin halkının birinci sembolü olmaya devam edeceğine ve işgal rejiminin kenti Yahudileştirmek için ortaya koyduğu planların başarıya ulaşmayacağına dikkat çeken hareket şunları ifade etti: “Kudüs halkının işgale karşı direnişi durmadan devam edecek. Filistinler Kudüs halkından izzet ve direniş dersleriyle, özgürlük ve zafer işaretleri almaya devam edecek.

Esirlere de değinen hareket "Siyonist zindanlardaki Filistinli esirler bizim öncelikli meselemiz olmaya devam edecektir. ‘Özgür İnsanlara Vefa’ adıyla bilinen anlaşmayı Allah’ın izniyle gerçekleştirdiğimiz gibi, geri kalan esirleri de kurtarmak için çabalarımızı sürdürecek ve Allah’ın izniyle onları da çıkaracağız" dedi.

Hamas’ın Kuruluş Yıldönümü Münasebetiyle 75 Mahkum Serbest Bırakıldı

Filistin İçişleri Bakanlığı, cezaevlerinde bulunan ve cezalarının üçte ikisini tamamlayan mahkumlardan 75’inin Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle serbest bırakıldıklarını duyurdu.  

Filistin İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan haberde, İçişleri Bakanı Fethi Hammad’ın bu konuda kendisine verilen yetkiyi kullanarak İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın 24. kuruluş yıldönümü münasebetiyle 75 mahkumu serbest bıraktığı kaydedildi.

Hamas'ın Resmi Kuruluş Tarihi: 14 Aralık 1987

14 Aralık tarihi Hamas Hareketi'nin kutsal Filistin topraklarındaki resmi kuruluş tarihidir. Birinci intifadayla birlikte 14 Aralık 1987 yılında kurulduğu ilan edilen hareket yıllar sonra Filistin halkının umudu oldu. Filistin halkını ve toprağını işgalden kurtarmak için ağır bedeller ödeyen hareket büyük zorluklar çekti ve sonunda Filistin’de düşmanın hesaba kattığı, onun için binbir hesap yaptığı bir güce dönüştü.

Beş yıldır işgalin bütün komplo, savaş ve baskılarına dayanan ve Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, Aralık 2008- Ocak 2009 tarihleri arasında yapılan vahşi savaşta Gazze’de gösterdiği direnişle destanlar yazdı.

Kassam Tugayları Kurulduğu Günden Bugüne Siyonist Hedeflere 1106 Operasyon Yaptı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Hamas’ın kurulduğu günden bugüne 24 yıllık süre içinde kahraman mensuplarından 1848 mücahidin şehit olduğunu belirtti.

Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün bir basın açıklaması yapan Kassam Tugayları, hareketin kuruluşundan şimdiye kadarki 24 yıllık süre içinde Siyonist hedeflere yönelik 87’si istişhad eylemi olmak üzere 1117 eylem gerçekleştirdiğini, Siyonist hedeflere 11093 füze attığını, saldırılar sonucunda Siyonistlerden 1365 kişiyi öldürdüğünü ve 6411 kişiyi de yaraladığını ifade etti.

Hamas’ın kuruluşundan şimdiye kadar Filistinli esirleri kurtarmak amacıyla Siyonist askerleri esir almak için 24 operasyon yaptığını belirten Kassam Tugayları, en son yaptıkları başarılı operasyonla esir aldıkları Siyonist asker Gilad Şalit’e karşılık binden fazla Filistinli esirin özgürlüğe kavuşmalarını sağladıklarına dikkat çekti.

hamas_24_yil01.jpg

hamas_24_yil02.jpg

hamas_24_yil04.jpg

hamas_24_yil03.jpg

hamas_24_yil06.jpg

HABERE YORUM KAT