1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 23 Günde 3138 Rejim Askeri Öldürüldü
23 Günde 3138 Rejim Askeri Öldürüldü

23 Günde 3138 Rejim Askeri Öldürüldü

​​​​​​​10 Şubat'tan bugüne kadar Esed rejimine yönelik devam eden operasyonlarda toplam 3138 rejim askeri öldürüldü.

03 Mart 2020 Salı 22:41A+A-

İletişim Başkanlığı, Güvenlik ve Dış Politika Brifingi'ni yayımladı.

Buna göre, 10 Şubat'tan bugüne kadar Esed rejimine yönelik devam eden operasyonlarda toplam 3138 rejim askeri etkisiz hale getirildi. Bugün devam eden operasyonlarda ise 152 rejim askeri öldürüldü, 1 L-39 tipi savaş uçağı, 9 tank, 6 ÇNRA ve 2 araç imha edildi.

İletişim Başkanlığı'nın yayımladığı brifingde, İdlib'de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin şu ifadelere yer verildi;

"Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib bölgesine gerçekleştirdiği operasyonlar başarıyla devam etmektedir. TSK'nın Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları'ndan edindiği tecrübe ile yerli ve milli imkanlarla geliştirilen kara ve hava araçlarının etkinliği başarıyı sağlayan temel unsurlardır.

İnsansız hava araçları (İHA) ile silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) istihbarat ve operasyon noktasında koordineli çalışması rejim hedeflerinin başarıyla imha edilmesini sağlamış, diğer taraftan Türkiye'nin sahadaki caydırıcılığı noktasında düşman unsurların korkulu rüyası haline gelmiştir."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum