1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 2020 Yılının İlk Partisi Kuruldu: ABP
2020 Yılının İlk Partisi Kuruldu: ABP

2020 Yılının İlk Partisi Kuruldu: ABP

2020 yılının ilk partisi Anadolu Birliği Partisi (ABP) adıyla kuruldu. ABP, Yargıtay’ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82. parti olarak yer aldı.

22 Ocak 2020 Çarşamba 10:29A+A-

AK Parti'den istifa ederek ayrılan eski bakan Ali Babacan’ın liderliğinde kurulacak yeni partinin ocak ayı içinde tabelasını asması beklenirken, 2020 yılının ilk siyasi partisi kuruldu. İş insanı Bedri Yalçın liderliğindeki Anadolu Birlik Partisi (ABP) 2 Ocak 2020 tarihinde yaptığı başvuruyla resmileşti. ABP, Yargıtay’ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82. parti olarak yer aldı.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Antalya Kemer Belediye Başkan adayı olan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı iş insanı Bedri Yalçın, 2 Ocak’ta resmen kurulan partinin teşkilatlanma sürecinin yoğun olarak devam ettiğini söyledi. ‘Anadolu Birliği Derneği’ üzerinden çalışma yürüttüklerini ifade eden Bedri Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının alanlarının daraltıldığına dikkat çekerek, “Biz de dernek çatısı altında yaptığımız faaliyeti bir adım öteye götürerek partiyi oluşturmaya karar verdik ve “Şimdi başka şeyler söylemek lazım” sloganıyla 2020 yılının ikinci gününde partimizi kurduk” dedi.

"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇLARINA 18 YILDIR CEVAP VEREMİYOR"

AK Parti'nin, Türkiye’nin ihtiyaçlarına 18 yıldır cevap veremediğine, aksine ülkede yaşayan insanların kutuplaştırıldığına dikkat çeken Bedri Yalçın, şöyle konuştu:

“Türkiye’de kişinin fikri, mezhebi ve siyasi kimliği üzerinden ayrıştırmalar yapılıyor. Artık halk sağcı, solcu ve İslamcı diye 3’e ayırdılar. Yanlış yaptıklarını söyledik, eleştirdik. Türkiye 18 yıldır sorunlar ile baş başa bırakılıyor. Ekonomiden, siyasete ve dini tercihlere kadar birçok sorun var ama çözüm yok. Bu yüzden de AK Parti’nin politikasını 2010 yılından bu yana terk ettik. Bu ülkede insanların ayrışmaya değil birliğe ihtiyacı var. Biz de ‘birlikle çözeriz’ diyoruz.”

2020 YILININ İKİNCİ GÜNÜNDE 82. PARTİ KURULDU

2020 yılının ilk partisi olarak kayıtlara geçen Anadolu Birliği Partisi, Yargıtay’ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82. parti olarak yer aldı. AK Parti’den ayrılan eski bakan Ali Babacan’ın da hazırlıklarını sürdürdüğü partisini de önümüzdeki haftalarda ilan etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum