1. HABERLER

  2. HABER

  3. 20 Mayıs’ta İlk ve Ortaokullar da Tatil
20 Mayıs’ta İlk ve Ortaokullar da Tatil

20 Mayıs’ta İlk ve Ortaokullar da Tatil

20 Mayıs günü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine tatil edildi.

16 Mayıs 2013 Perşembe 19:37A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan liselilerimizin yanı sıra ilkokullarımız ve ortaokullarımız da 20 Mayıs günü tatil yapabilecek" dedi.

Bakan Avcı, Burdur'da düzenlenen "2. Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışına katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada, fuarın Burdurlu üreticiler ve tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi. "Muhtemelen bazılarınız 'Milli Eğitim Bakanının hayvancılık ve süt endüstrisi fuarıyla ne ilgisi olabilir' diye düşünüyorsunuzdur" diyen Avcı, "Ama süt endüstrisi, sektörü yakından biliyor, üreticiler yakından biliyor. Biz süt endüstrisinin, sektörünün en büyük tüketicisiyiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük müşteriniz biziz. Onun için bu fuar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kadar bizi de çok ilgilendiriyor" diye konuştu. Avcı, süt üreticilere okullara, çocuklara, sağlıklı süt dağıtımı konusunda yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

20 Mayıs ilk ve ortaokullara da tatil

Avcı, 19 Mayıs ile ilgili dün yapılan açıklamalarda bir ifadeden ötürü yanlış anlamanın söz konusu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılacak kutlamalara lise düzeyinde gençler katılıyor. İlk ve ortaokullar 23 Nisan Bayramı'na daha çok katılıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan liselilerimizin yanı sıra ilkokullarımız ve ortaokullarımız da 20 Mayıs'ta tatil yapabilecek."

 

HABERE YORUM KAT