1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. 20 Bin Tutuklu Açlık Grevinde
20 Bin Tutuklu Açlık Grevinde

20 Bin Tutuklu Açlık Grevinde

Mısır'da, darbe karşıtı 16 bin tutuklunun dün başlattıkları açlık grevine ikinci gün 4 bin tutuklu daha katıldı.

01 Mayıs 2014 Perşembe 20:27A+A-

Mısır'da darbe karşıtı 16 bin tutuklunun hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto etmek için dün başlattıkları açlık grevine ikinci gün 4 bin tutuklunun daha katıldığı, son katılımla birlikte sayının 20 bine çıktığı bildirildi.

Grevi organize eden 'Mısır Hapishanelerindeki Düşünce Suçluları' Hareketi Sözcüsü Heysem Ebu Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darbe yönetiminin hapishanelerindeki tutuklular, içerideki işkenceye son verilmesi ve masumların serbest bırakılması için yönetime baskı yapma amacıyla başlattıkları açlık grevine bugün de devam ettiler. Açlık grevi, cuma günü de devam edecek" dedi.

Dün 11 cezaevinde başlayan greve ilk etapta 16 bin tutuklunun katıldığını belirten Halil, açlık grevine ikinci günde yeni katılımlarla sayının 12 cezaevinde 20 bine yükseldiğini ifade etti.

Öte yandan Mısır güvenlik kaynakları, tutukluların başlattığı açlık grevinin 'doğru bir davranış' olmadığını, tutuklulara kanunlara ve uluslararası sözleşmelere göre davranıldığını söyledi.

Açlık grevine katılan tutukluların 100 civarında olduğunu ifade eden Mısır güvenlik kaynakları, basına yansıyan sayıların çok yüksek olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT