Mücahitlerin 2 Siyonisti öldürdüğü eylem Batı Yaka'nın Tulkerem kentinde gerçekleştirildi. Direnişçiler, kayıp vermeden çekildi.
Filistinli mücahitler, Batı Yaka'daki Tulkerem kenti yakınlarında bulunan Nitzani Uz adlı sanayi bölgesinde bugün (25 Nisan Cuma) iki Siyonisti öldürerek büyük bir eyleme daha imza attı.
İşgal ordusu radyosu, Tulkerem yakınlarında bulunan Nitzani Uz sanayi bölgesinde Filistinli iki mücahidin açtığı ateş sonucu iki Siyonist muhafızın olay yerinde öldüğünü, saldırıyı düzenleyen Filistinli mücahitlerin ise kayıp vermeden olay mahallinden çekildiğini bildirdi. Radyo, ayrıca hadisenin hemen ardından polis araçlarının bölgeye gelerek inceleme başlattığını, ambulansların ise ölüleri olay mahallinden kaldırdığını bildirdi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Tulkerem'deki Ertah köyüne baskın düzenleyerek evlerde tek tek arama yaptığını kaydetti.
Filistin Parlamentosu, "Direnişi Koruma" Kanununu Kabul Etti
Filistin Parlamentosunun, kuşatmanın kırılması konusunda daha aktif bir rol alması kararlaştırıldı.
Filistin Parlamentosu düzenlediği olağan oturumunda, etraflı bir şekilde yaptığı tartışmanın ardından "Direnişi Koruma" kanununu oy çokluğuyla kabul ederken meclisin, kuşatmanın kırılması ve direnişin korunmasında daha aktif bir rol alması kararlaştırıldı.
Parlamento Başkan vekili Ahmet Bahr, vatandaşların haklarının korunması ve hukuka saygının sağlanması için Parlamentonun yürütme erki üzerindeki denetim görevinin gereği olarak, Gazze Şeridi'ndeki Deyru'l Belah'ta Sami Hattab adlı vatandaşın öldürülmesiyle ilgili bir komisyon kurulduğunu bildirdi. Bahr, kurulan komisyonda milletvekilleri Mustafa Berğusi, Halide Cerrar, Bessam Salihi, Husam Tavil ve Kays Ebu Leyla'nın Sami Hattab'ın öldürülmesiyle ilgili araştırma yapmak üzere görevlendirildiğini kaydetti.
İşgal yönetiminin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve uyguladığı abluka konusundaki ısrarına da değinen Bahr, bunun Siyonistlere çok görülmeyeceğini, çünkü bu vahşiliğin Siyonistlerin tabiatından kaynaklandığını dile getirdi.
Bahr sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısırlı kardeşlerimize Rafah sınır kapısının açılması konusunda isteklerimizi söylemekten bıkmayacağız. Kuşatma, Filistin halkının direnişini kırmayı ve moralini çökertmeyi hedeflemektedir. Amaç, halkımızın teslim olması ve temel haklarından vazgeçmesidir. Ancak, halkımız haklarından vazgeçmeyecek ve direnişe desteğini sürdürecektir."
Öte yandan Milletvekili Muhammed Ferec Gül, parlamentoya "Direnişi Koruma" kanun teklifini verirken yaptığı açıklamada, bu kanun teklifinin, Filistinliler için stratejik bir seçenek olarak direnişe bağlı kalınmasını vasiyet eden şehit Filistinli direnişçilerin vasiyetine ve zindanda bulunan Filistinli tutsakların yoluna bağlı kalarak verildiğini açıkladı. (FİEM)