1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 2 Milyon Kişiye İHH'den Acil Kış Kampanyası
2 Milyon Kişiye İHH'den Acil Kış Kampanyası

2 Milyon Kişiye İHH'den Acil Kış Kampanyası

İHH’nın ihtiyaç sahipleri için başlattığı kış kampanyasına aralarında Memur-Sen ve Hak-İş’inde bulunduğu yaklaşık bin STK'nın katılımıyla Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla başlandı.

13 Kasım 2015 Cuma 23:39A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı, bini aşkın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği kampanya kapsamında, 23 ülkeden 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardımda bulunacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, bini aşkın sivil toplum kuruluşunun katkısıyla düzenlediği "Kış Kampanyası"yla 23 ülkeden 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardımda bulunacak.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek istediklerini söyledi.

Dünyanın farklı bölgelerinde kış şartları nedeniyle zor durumda kalan insanlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, herkesi mazlumların yanında olmaya davet etti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz istiyoruz ki maddi durumu ne olursa olsun, en zengininden en fakirine kadar 6 eksiğin tamamlanmasını istiyoruz. Mesela, bir kutu bebek bisküvisi 5, bot 30 lira. Bir battaniye, eldiven, hepsi böyle küçük miktarlara alınabilecek şeyler. Çocuğunuz, okulda israf ettiği parayla bir çocuğun ayakkabısını giydirebilir. Bunu çocuklarımıza öğretelim. İşte, binden fazla dernek, bu kampanyaya destek verecek. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Her kayıpta biri gözyaşı döküyor. Allah, 'Bir evde bir yetimin gözyaşı varsa o ev harap olmuştur' diyor. Allah, hepinizden razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sizler, yeryüzünün iyilik meleklerisiniz."

Suriye'de günde 1 milyon ekmek dağıtımı yaptıklarını ve bu sayının 2 milyona çıkarılması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, yardımseverlerden vakfın "Un Kampanyası"na destek olmalarını istedi.
2 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

"Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın" sloganıyla yeryüzünde yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik kampanyayla Afganistan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Filistin, Irak, Kosova, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Suriye, Ürdün ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 23 ülkede 2 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine yardım ulaştırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yardımseverlerin katkılarıyla bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan 125 lira değerindeki "Acil Kış Yardım Paketi" gönderilecek.
Kampanyaya Vakfın banka hesap numaralarıyla veya "online.ihh.org.tr" adresi üzerinden kredi kartıyla bağış yapılabilecek. Ayrıca "KIŞ" yazıp 3072'ye kısa mesaj gönderilerek kampanyaya 5 lira katkıda bulunulabilecek.

Kampanyanın tanıtım toplantısına eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Samir Hafez, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve bini aşkın sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

detay-1(6).jpg

detay-2(5).jpg

HABERE YORUM KAT