1. HABERLER

  2. HABER

  3. 18 PKK’lı Mahkum Cezaevinden Firar Etti
18 PKK’lı Mahkum Cezaevinden Firar Etti

18 PKK’lı Mahkum Cezaevinden Firar Etti

PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevinde bulunan 18 kişi firar etti.

25 Eylül 2013 Çarşamba 12:51A+A-

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda aralarında PKK mensuplarının da bulunduğu 18 tutuklu ve hükümlünün tünel kazmak suretiyle firar ettiğini söyledi.

Öte yandan firarilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılırken çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine bilgi verildi.

Kontrol Noktası Oluşturuldu

Bingöl Cezaevi'nden firar eden 18 kişinin yakalanması için çevre il ve ilçelerdeki emniyet birimleri alarma geçti. 

Firarilerin yakalanması için Bingöl-Diyarbakır karayolunun Diyarbakır girişinde emniyet birimleri tarafından yol kontrol noktası oluşturuldu. Kontrol noktasındaki polis ekipleri şüphelendikleri araçları durdurup kontrol etti.

Firarilerin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları sürüyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bingöl Cezaevi'ndeki firara ilişkin soru üzerine Bakan Ergin, firarın sabah sayımında ortaya çıktığını, 14'ü tutuklu, 4'ü hükümlü 18 kişinin firar ettiğine dair verinin ellerine ulaştığını açıkladı.

Firarın koğuşlardan birinin içinden tünel kazılarak gerçekleştiğini bildiren Ergin, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü ve beraberindeki heyetin bölgeye ulaşmak üzere olduğunu belirterek, "Bölgeden yeni bilgiler geldikçe bunları paylaşacağız ama şu an paylaşabileceğim bilgi bu kadar" diye konuştu. 

Tünelin nasıl fark edilmediğine ilişkin soruya "Tüm bunlar değerlendirilecektir. Birtakım sorular var bunların aydınlanması için incelemeler derhal başlatılmıştır" yanıtını veren Bakan Ergin, firarilerin PKK mensubiyetiyle yargılanan kişiler olduğunu vurguladı.

İlginç Tweet

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl'de yaşanan firarla ilgili ilginç bir tweet attı. Demirtaş, "Acaba ayakkabılarıyla mı girdiler tünele?" diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT