1. HABERLER

  2. HABER

  3. 16 İlde KCK Operasyonu: 33 Gözaltı
16 İlde KCK Operasyonu: 33 Gözaltı

16 İlde KCK Operasyonu: 33 Gözaltı

Birçok şehirde KCK operasyonu yapılıyor. BDP belediyeleri ve il başkanlıkları ve bazı sendikalarda arama var.

13 Ocak 2012 Cuma 10:10A+A-

Sabah saatlerinde birçok ilde eşzamanlı operasyonu başlatıldı. Arama yapılan yerlerin başında BDP il binaları geliyor. Bazı kişilerin gözaltına alındığı bildiriliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Diyarbakır, Van, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Adana Mersin, Elazığ, Malatya ve Batman'da belirlenen adreslere baskın düzenlendi. 

Operasyon kapsamında bazı belediyelerde, BDP il başkanlıklarında arama yapılıyor. 

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evi de arama yapılan yerler arasında...

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde aranan noktalar belediye binaları. Eşzamanlı operasyonlarda Mersin'de bir kişi gözaltına alındı. Mersin, Elazığ, Malatya ve Adana BDP il binalarında arama sürüyor.

İŞTE AYRINTILAR:

KESK’te Arama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa'da bulunan KESK Genel Merkezi'ne gelerek arama yapmak istedi.

KESK yöneticileri itiraz ederek sadece gözaltına alınan İsmet A.'nın çalışma odasında arama yapılabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, arama gerekçesini bilmediklerini belirterek, polisin genel merkezin tamamına yönelik arama talebine itiraz ettiklerini söyledi. Tombul, aramanın şu an sadece gözaltı kararı olan İsmet A.'nın masasına yönelik devam ettiğini açıkladı.

selim-sadak_siirt.jpg

Selim Sadak’ın Evi Aranıyor

Yurt Genelinde yapılan KCK operasyonu kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evinde arama yapılıyor.

BDP İl Başkanlıklarında Arama

BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda polis arama yapıyor. Operasyon kapsamında İstanbul dışındaki illerde de aramalar var. Van, Siirt, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Viranşehir…

Operasyonlarda KCK ile ilgili olduğu iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı. Bazı BDP'li eski ve yeni yöneticilerin gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Bazı sendikalar ve belediye binaları da aranan noktalar arasında. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürülüyor. 

Belediyeler…

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde polis arama yapıyor.

Van Belediyesi’nde arama yapıldı. 

Siirt Belediyesi'nde arama yapılıyor.

Nusaybin Belediyesi'nde arama yapılıyor.

Mardin Kızıltepe Belediyesi ve Eğitim Destek Evi’nde arama yapılıyor.

leyla-zana.jpg

Leyla Zana'nın Evi Aranıyor

Ankara'da Leyla Zana'nın da kaldığı eski DEP milletvekili Orhan Doğan'a ait evde arama yapıldı, evde bulunan bilgisayara el konulduğu belirtiliyor.

* SAVCILIK, Zana'nın evinin arandığını yalanladı.

Eski milletvekili Fatma Kurtulan'ın evi de aranıyor.

Başakşehir'deki Kazıda 7 Kg. Patlayıcı Bulundu

15 kişinin gözaltına alındığı İstanbul'daki operasyonlarda BDP'li bazı il yöneticileri ile Zeytinburnu ve Esenyurt ilçe başkanları da gözaltına alındı.

BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda polis arama yaptı. Operasyon kapsamında Olimpiyat Stadı yakınındaki bir noktada ise polis kazı yaptı.

Bir poşet içinde toprağa gömülmüş 4 parça halinde yaklaşık 7 kilo C-4 tipi plastik patlayıcı bulundu.

İstanbul merkezli operasyonda 45 kişilik bir gözaltı listesi olduğu ve şu ana kadar yurtta 32 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

33 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında 33 kişi gözaltına alındı. Polisin DEHAP eski Genel Başkanı ve BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan ile BDP eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ı da gözaltına aldığı ifade edildi.

Kışanak: Zana'nın Evinin Kapısı Kırıldı!

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ise operasyon talimatının Başbakan Erdoğan'dan gittiğini öne sürdü. Kışanak, “AKP hükümeti ve Başbakan partimizin kapatma hükmünü vermiştir. Parti kapatmalara karşıyız edebiyatının ne kadar boş olduğunu gösteren bir hükümdür. Bu partiyi kapatmaya senin gücün yetmez. Her bir insanın evi bir parti olur.” dedi.

Birçok ilde BDP il ve ilçe binaları, KESK genel merkezi, insan hakları derneğinin şubeleri, Eğitim Sen, belediye başkanlarının evleri ve belediye binalarında gece yarısı operasyonu düzenlendiğini söyleyen Kışanak, "Bakanlar Kurulu toplanır talimat verir, arkasından savcılar kılıfını uydurur, arkasından gözaltı araması binalarımız talan eder, 3 yıldır kesintisiz yaşadığımız bu tabloyu bir kez daha yaşadık. 2 gün önce güvenlik zirvesi yaptılar kafa kafaya verdiler bunları susturamadık deyip bir terör dalgası daha estirip yaptılar. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıktı. Ama talimat Ankara'dan çıktı. Başbakandan gitti. Başbakan bu yüzünü gizlemiyor. Bu grup toplantısında partimizi açıktan hedef gösterdi." dedi.

Kışanak, Leyla Zana'nın evinin kapısının polis zoruyla kırılarak arama yapıldığını savundu.

SAVCILIK: ZANA'NIN EVİ ARANMADI!

Öte yandan savcılık, Leyla Zana'nın evinin arandığı iddiasını yalanladı ve şu açıklamada bulundu: "Bu soruşturma kapsamında milletvekili Leyla Zana'nın adreslerinde arama yapılmasına dair herhangi bir karar alınmadığı, arama yapılan adresin şüpheli şahıslardan C.Y'ye ait olduğu, bu adresin adı geçen milletvekiliyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı tespit edilmiş, bu husus resmi kayıtlar ve arama yapılan apartmandaki yöneticinin beyanlarıyla da teyit edilmiştir.''

Kaplan: Eşkıyalık Yapılıyor

BDP’li Hasip Kaplan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın evinin basılıp arama yapılmasını eleştirdi.

Bir milletvekilinin evi basılıp bu şekilde dokunulmazlık deliniyorsa bunun millet iradesinin hiçe sayılması anlamına geldiğini savunan Kaplan, “Ankara’nın göbeğinde hukuksuzluk, zorbalık, eşkıyalık yapılıyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum