1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 14 Emekli Amiral adli kontrol şartıyla serbest
14 Emekli Amiral adli kontrol şartıyla serbest

14 Emekli Amiral adli kontrol şartıyla serbest

​​​​​​​Emekli 104 amiralin bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında, emekli Tuğamiral Ergun Mengi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

13 Nisan 2021 Salı 03:51A+A-

104 emekli amiralin gece yarısı bildirisi ile ilgili soruşturmada 14 emekli amiralin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Savcılık, emekli amiral Ergun Mengi’nin tutuklanmasını, diğer 13 emekli amiralden 9’u hakkında ev dışına çıkmama, 4’ü hakkında da “hastalık nedeni ile” il dışına çıkmama adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmasını talep etti.

 Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mengi'nin de aralarında olduğu 14 emekli amiralin tamamının il dışına çıkmama tedbiri ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Ergun Mengi’nin mesajları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında darbe imalı bildiriyi emekli amiral Ergun Mengi’nin hazırladığı tespit edildi.

Mengi’nin, “Admek-2” isimli whatsapp grubunda taslak metin üzerinde yapılan düzenlemeleri paylaştığı ve metne son halini verdiği belirlendi.

Yapılan incelemelerde, bahsi geçen mesajlaşma grubunda 141 emekli amiralin bulunduğu ancak sadece 104'ünün bildiriye olur verdiği ortaya çıktı.

Ergun Mengi’nin cep telefonundan bildiri ile ilgili A.Y.Ö.’ye attığı mesajda “Montrö’yü araç olarak kullandık” dediği tespit edildi.

Mengi’nin o mesajda, “Grupta uzlaşı çok zordu. Bu nedenle Montrö bahanesiyle son paragraftaki mesajları veren, hedef Deniz Kuvvetleri olmayan bir bildiri hazırlayayım dedik. Esas endişemiz son 3 paragrafta” dediği belirlendi.

Mengi’nin dışında gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan emekli 13 amiral ifadelerinde, muhtıra çağrısı olarak yorumlanan, "Yüce Türk milleti" ve "aksi halde" ifadelerinin de kendi imza koydukları bildiride bulunmadığını,,
metin üzerindeki son düzenlemenin emekli amiral Ergun Mengi tarafından yapıldığını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum