1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 100 Bin Kişi Bombalardan Kaçıyor
100 Bin Kişi Bombalardan Kaçıyor

100 Bin Kişi Bombalardan Kaçıyor

Suriye'de Esed rejiminin saldırıları ve Rusya'nın başlattığı bombardıman nedeniyle Halep'in gündeyinden 100 bin kişi göç etmek zorunda kaldı. Hizbullah ve Şii milislerle desteklenen rejim güçleri bazı bölgeleri ele geçirdi.

23 Ekim 2015 Cuma 13:57A+A-

Rusya’nın havadan, rejimin ise karadan saldırdığı Halep'in güney kırsalından sivillerin göçü arttı. Bölgedeki insani yardım kuruluşları yerinden olanların sayısının 100 bini geçtiğini söyledi. Hizbullah ve Şii milislerle desteklenen rejim, Rusya'nın havadan desteğiyle iki hafta önce başlattığı saldırılarda ilk kez ilerleme kaydetti.

Halep’in güney kırsalında binlerce sivil, Rus bombardımanına maruz kalan yerleşim alanlarına göre daha güvenli sayılabilir bölgelere sığındı. Rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlardan bazıları, yakın bölgelerdeki akrabalarına sığınırken bu kadar şanslı olmayanalar kırsal alandaki tarlalara sığındı. Kimi çadırda kimi barınağa dönüştürdüğü tırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Binlerce sivil, yanında taşıyabildiği eşya ve erzakla hayata sarılmaya çalışıyor. Temel ihtiyaçların ve hizmetlerin olmadığı bu alanlarda banyo ve yemek ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyorlar.

Rejim, Rusya desteğiyle ilk kez ilerledi

Rusya'nın hava desteğiyle Humus, Hama, Lazkiye ve Halep kentlerinde askeri saldırı başlatan rejim ilk kez ilerleme kaydetti. Halep'in güney kırsalına tüm gücüyle saldıran rejim güçleri, muhaliflerin denetiminde dört köyü ele geçirdi. Hizbullah ve Şii milislerden destek alan Esed güçleri, Blas, Kefer Ubeyd ve Kefer Biş beldelerini ele geçirdi. Muhalif kaynaklar, çatışmalarda iki rejim tankını imha ettiklerini, bazı Hizbullah milisleri ile rejim askerlerini öldürdüklerini ifade etti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT