1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 100 Bin Kadın Fuhuş Kıskacında
100 Bin Kadın Fuhuş Kıskacında

100 Bin Kadın Fuhuş Kıskacında

55 ilde bulunan genelevlerde, vesikalı (izin belgeli) 3 bin kadın, genelev dışında ise vesikalı 15 bin kadın çalıştırılıyor. 100 bin kadının da vesikasız olarak çalıştırıldığının belirtildiği raporda bu rakamın 50 bininin çocuk...

06 Ekim 2013 Pazar 10:09A+A-

Şefkat-Der’den korkutan rapor:

Evsizlere, Güçsüzlere, Açlara, Cinsel Kurbanlara, Şiddet Mağdurlarına, Şefkat Kapısı, Yoksullukla Mücadele ve Ötekilere de İnsan Hakları Derneği (Şefkat-Der) yayınladığı raporda ülkedeki fuhuş gerçeğini ortaya koydu. ‘Hayatı Çalınan Hayatsız Kadın’ konulu rapora göre, 55 ilde bulunan genelevlerde, vesikalı (izin belgeli) 3 bin kadın, genelev dışında ise vesikalı 15 bin kadın çalıştırılıyor. 100 bin kadının da vesikasız olarak çalıştırıldığının belirtildiği raporda bu rakamın 50 bininin çocuk olduğu dile getiriliyor.

Kandirarak Zorla Batakliğa Çekiyorlar

Rapora göre, yoksul ve parçalanmış ailelerin çocukları, evlerinden kaçan, kaçırılan çocuklar, öz aile bireyleri ya da üvey baba tarafından cinsel istismara uğrayan çocuklar, yetimhanelerden yaşları dolduğu için sokaklara terk edilen çocuklar ve zihinsel engelli çocuklar, fuhuş tüccarlarının tuzağına düşüyor. Bunun yanında eski Doğu Bloğu ülkelerinden, Asya’dan ve Afrika’dan birçok kadın kandırılarak fuhuş tuzağına düşürülüyor.

60 Yaşinda Kadin Bile Çaliştiriliyor

Raporda, Türkiye’deki 55 ilde genelevi olduğu ve buralarda vesikalı (izin belgeli) olarak 3 bin kişinin çalıştırıldığı genelevlerinde, dışında ise yine vesikalı olarak 15 bin kişinin fuhuşa zorlandığı kaydediliyor. Gayri resmi genelevlerinde, randevu evlerinde, otellerde, çeşitli mekanlarda, sokaklarda kayıtdışı olarak çalıştırılan seks kölesi kadınlarının sayısınınsa 100 binden fazla olduğu raporda vurgulanıyor. Bu sayının 50 bininin 18 yaşından küçük çocuk olduğu dile getirilirken 60 yaşındaki kadınların bile çalıştırıldığı aktarılıyor.

5 Milyar Dolarlik Rant

Düzenli olarak hayat kadınları ile beraber olan erkek sayısının 1 milyonu geçtiği belirtilen raporda, Türkiye’deki bazı genelevlerin bedelinin 300 bin TL’den 3 milyon TL’ye kadar çıktığı kaydediliyor. Yerli ve yabancı binlerce kadının fuhuş tuzağına düşürüldüğünün açıklandığı raporda, Türkiye’deki seks köleliği ticaretinde dönen rantın 5 milyar doları bulduğu vurgulanıyor.

“Tüm Genelevler Açilmamak Üzere Kapatilsin”

Raporda taleplerini de sıralayan Şefkat-Der, şu önerilerde bulundu:

- TBMM tarafından bir kanun çıkarılarak, genelevlerinin insan haklarına, kadın haklarına aykırı olduğu tescil edilsin,

- Tedbir amaçlı Türkiye’deki tüm genelevlerdeki modern köle, kadınlar genelevlerden çıkarılıp özgürlüklerine kavuşturulsun,

- Genelevlerinin bir kölelik merkezi olduğunun tescil edilip, bir daha açılmasına imkan vermeyecek şekilde, tüm genelevleri kapatılsın,

- Genelevleri harici çeşitli kulüplerde, otellerde, müzikhollerde, sokaklarda vb yerlerde de fuhuş rezaletine maruz kalan kadınlar özgürlüklerine kavuşturulsun, kötü sicil fişleri imha edilsin, sosyal hakları sunulsun.

Muhammet Erdoğan / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

2 Yorum