1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 10 pavyonu kapatan Kütahya Valisi Işın: “Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı”
10 pavyonu kapatan Kütahya Valisi Işın: “Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı”

10 pavyonu kapatan Kütahya Valisi Işın: “Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı”

​​​​​​​Kütahya’da 10 pavyonu kapatan Kütahya Valisi Musa Işın, “Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı.” dedi. 

16 Ocak 2024 Salı 15:19A+A-

Basın mensuplarıyla buluşan Vali Musa Işın, pavyonların kapatılmasıyla hakkında konuştu. 

“Pavyonlar tam bir bataklıktı.” ifadesini kullanan Işın, suçla mücadele ederken buraların kapatılması gerektiğini savundu.

Işın, “Burada her tür suç var ve her tarafa sirayet ediyor. Kapatılmadan önce birkaç sefer ilgili kurumları ikaz edin, böyle bir sıkıntı var, gerekli işlemleri yapın dedik, yapılmadı. Ben de 5442 sayılı yasa biz valilerin anayasasıdır. Buradaki yetkimi kullanarak kapattım.” diye konuştu. 

 “Büyük İhtimalle Karara İtiraz Edecekler”

Kapatılan pavyonların sonra açılıp açılmayacağı konusunu değerlendiren Işın, şöyle devam etti:

“Bütün bu gelişmelerle birlikte bir de açılır mı? Bu arkadaşlar muhtemelen büyük ihtimalle idare mahkemesine müracaat edecektir. Oradaki süreci hep beraber takip ediyoruz. Şunu huzurlarınızda söylemek istiyorum. Ben burada valiliğim süre içerisinde onlarla mücadelemi sürdüreceğim.”

kutahya-da-pavyonlarin-kapilari-muhurlendi-5-1.jpg

“Köydeki Tarlasını, Hayvanını Satıp Bir Gecede Harcayanlar Var”

Buralarda insanların büyük paralar harcadığına dikkat çeken Işın, pavyonlara gelen insanların orta halli insanlar olduğunu vurguladı. 

“Burada hepimiz için bir utanç var.” diyen Işın, şunları kaydetti:

“Konuyla ilgili bize gelen olaylar var. Bir adam 300 bin lirayı bir gecede yiyip çıkıyor. Oraya gidenler bir de çok paralı olan insanlar değil. Orta halli ya da orta halin altındakiler yani zengin, parası olan gitmez oraya. Ayak altındaki insanlar oraya gidiyor. Köydeki adam tarlasını, öküzünü satıyor. Sonra aile içi şiddet ve geçimsizlik oluyor hatta boşanmalar yaşanıyor.” 

kutahya-da-pavyonlarin-kapilari-muhurlendi-9-1.jpg

Pavyonlar Neden Kapatıldı?

Kütahya Valiliği, pavyonların kapatılmasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme mesajı paylaştı. 

Pavyonların kamu düzeni ve güvenliğini tehdit ettiği, asayiş olaylarının yaşandığı bölge haline geldiği belirtilen açıklamada, işletmelerin gerekli tedbirleri almadığı aktarıldı. 

Söz konusu bölgede geçtiğimiz yıl 147 adli olayın gerçekleştiği paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ateşli silahlar kanununa muhalefetten 15, uyuşturucu madde imal ve ticaretinden 11, kasten yaralama 60 ve kasten adam öldürme olayları yaşandı. 1200 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca 2023 yılında pavyon uyuşturucu madde bulundurmaktan dolayı faaliyetten geçici süreli men edilerek mühürlenmiştir.”

Kaynak: https://kutahyaekspres.com/

HABERE YORUM KAT

18 Yorum