1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 1 General, 19 Subay Türkiye'ye Giriş Yaptı
1 General, 19 Subay Türkiyeye Giriş Yaptı

1 General, 19 Subay Türkiye'ye Giriş Yaptı

Suriye'de katliam sürüyor... Aralarında askerlerin de bulunduğu 216 Suriyeli daha kaçarak Türkiye'ye geldi.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 09:59A+A-

Suriye halkı katliamdan kaçnmaya devam ederken Baas ordusundaki çözülme de derinleşiyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan, 1 general, 2 albay, 1 yarbay, 4 binbaşı, 4 yüzbaşı, 8 teğmen ve 3 başçavuşun da aralarında bulunduğu 216 Suriyeli, Türkiye'ye giriş yaptı.

Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyü sınırına minibüs, otomobil ve kamyonetlerle gelen Suriyeliler, daha sonra Türkiye'ye geçti.

Grupta yer alan 9 yaralı Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, askerler ve aileleri Apaydın kampına, diğerleri ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

100'den fazla ölü var!

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, haftasonunda Suriye ordusunun düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 100'ü aştığı ifade edildi.

Sadece dün (pazar günü) katledilenlerin sayısını 58 olarka açıklayan Londra merkezli örgüt, Dera ve Humus kentinde ağır silahlarla gerçekleşen operasyonlarda 12'şer, Deyr Ez Zor'da 8, Şam'ın banliyöleri ve Hama'da 7'şer, İdlib'de 6, Halep'te 3, Lazkiye'de 2 ve Kuneyra'da bir kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Duma'daki operasyonların ardından kentten tekrar duman yükseldiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi ise durumu hiç iyi olmayan şehri kötü bir kokunun sardığını aktardı.

Başkentin Sebyn beldesinde Esed güçleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan Konsey, ordunun ağır silahlarla bombalaması sonucu Halep'in Azez ilçesinde çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildirdi.

Şam'dan bir protesto gösterisi (8 Temmuz 2012 Pazar)

HABERE YORUM KAT