1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump'tan Bir İslam Karşıtı Öneri Daha
Trump'tan Bir İslam Karşıtı Öneri Daha

Trump'tan Bir İslam Karşıtı Öneri Daha

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Müslümanları ve göçmenleri bir daha hedef aldı ve başkan olması halinde "Radikal İslam Komisyonu" kuracağını söyledi.

16 Ağustos 2016 Salı 16:23A+A-

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Ortadoğu stratejisini eleştirin Trump, Irak, İran, Libya, Suriye ve Mısır'a yönelik politikalarına dikkati çekerek, ABD'nin "ulus inşa etme" ve Ortadoğu'da demokrasiyi yayma gibi çabalarına karşı olduğunu dile getirdi.

Ortadoğu'dan ve özellikle “terörle bağlantılı ülkeler”in vatandaşlarının ABD'ye kabul edilmeden önce “aşırılık yanlısı gruplar”a sempati duyup duymadıklarının ortaya çıkarılmasının önemi üzerinde duran Trump, kasım ayında yapılacak seçimlerde Beyaz Saray'a çıkması durumunda ilk atacağı adımlardan birinin de "Radikal İslam Komisyonu" oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Trump, ülkeye alınacak göçmenlerin ayrıca dini özgürlükler, cinsiyet eşitliği ve eşcinsel hakları gibi Amerikan değerlerine dair düşüncelerinin öğrenilmesinin söz konusu soruşturmaların bir parçası olacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT