1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Batman’da Özgür-Der Coşkusu

Batman’da Özgür-Der Coşkusu

Haziran 2005A+A-

Özgür-Der Batman Şubesi 30 Nisan Cumartesi günü bir etkinlikle açıldı. Yaklaşık bin kişinin sandalyede oturarak izlediği ve pek çok kişinin de ayakta izlemek durumunda kaldığı program, Muhyittin Bozyiğit ve Mahmut Yavuz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve mealiyle başladı. Daha sonra Özgür-Der'in amaç ve etkinliklerini tanıtan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Özgür-Der Batman Şubesi Başkan Yardımcısı Ramazan Çelikal, Batman'da dernek şubesi açma girişimi sürecini anlattı. Çelikal, yaptığı konuşmada Kur'an merkezli düşünen insanların kişisel, toplumsal ve doğal hayatlarını karartan sapma ve baskılar karşısında fıtri ve adil olana yönelmeleri ve vahyin evrensel doğrularını dillendirmeleri gerekliliğine vurgu yaparak, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartacak en güçlü özgürlük çağrısını ve mücadele yükümlüğünü birlikte omuzlamaya çağırdı.

Daha sonra Özgür-Der Batman Şubesi Başkanı Abdullah Gündüz yönetiminde "Küresel Kuşatma Karşısında İslami Kimliği Savunmak" başlıklı bir panel düzenlendi. Panele İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci ve dergimiz yazarlarından Hamza Türkmen katıldı. Paneli yöneten Gündüz, muvahhid kişiliğin oluşmasında kirletilmiş dünyada duru ve temiz vahiyden beslenen insanların ancak kendi İslami kimliklerini koruyabileceklerini söyledi. Konuşmacılar özetle, Özgür-Der'in İslami kimlik merkezli ve vahiy doğrultusunda gerçekleştirdiği özgürlük mücadelesinin yeni mevzilerle daha da güçleneceğine vurgu yaparak Batman'daki Müslümanların bu girişiminin İslami mücadeleye kazanımlar getirmesini umut ettiklerini belirttiler. "Ilımlı İslam" projesiyle sekülerleştirilmeye çalışılan İslam karşısında Kur'an merkezli bir İslami mücadele çağrısında bulunan konuşmacılar emperyalizme, kapitalist yaşam tarzına, tüketim kültürüne ve kadının sömürgeleştirilmesini getiren modaya karşı direnmenin önemine işaret ettiler.

 Panelin ardından program Almanya'dan HDR, İrşad Kitabevi ve Mizan Derneği'nden gönderilen ve ayrıca Özgür-Der Tatvan, Diyarbakır ve Bursa şubelerinin ve dergimiz çalışanlarının tebrik mesajlarının okunmasıyla devam etti.

Etkinlik, Grup Yürüyüş'ün ezgileri ve marşlarıyla sürdü. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ezgiler söyleyen Grup Yürüyüş'ün cezaevinde bestelenen "Senin İçin" adlı ezgiyi zindandaki kardeşlere ve başta Kudbettin Gök olmak üzere sürgündeki tüm dostlara ithaf etmesi dinleyicilerden coşkulu alkışlarla karşılık buldu.

Program, M. Şefik Sevim'in duygu dolu mesajlarla yüklü kapanış konuşmasıyla sona erdi. Etkinliğe Batman halkının yoğun ilgisinin yanı sıra çevre illerden de katılım gösterilmesi sevinçle karşılandı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR