1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Türkiye’nin Geri Gönderdiği Genç Mısır’da Kaybedildi
Türkiye’nin Geri Gönderdiği Genç Mısır’da Kaybedildi

Türkiye’nin Geri Gönderdiği Genç Mısır’da Kaybedildi

Türkiye’de troller olayı inkâr eden ya da meşrulaştırma gayreti güden propagandalarına devam ededursunlar İhvan, Mısırlı gencin uçaktan indirildikten sonra kaçırıldığını duyurdu.

05 Şubat 2019 Salı 16:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

İhvan-ı Müslimin, kendi resmî sitesinde Türkiye’den Mısır’a iadesi yapılan Muhammed Abdulhafız Hüseyin hakkında bir habere yer verdi.

29 yaşındaki mühendis Muhammed Abdulhafız’ın Türkiye’den gönderildikten sonra Mısır’da zorla kaçırıldığına yer verilen haberde Şihab İnsan Hakları Merkezi (ŞİHM)’nin açıklamalarına dikkat çekiliyor.

Haberde Mısırlı genç Abdulhafız’ın 17 Ocak 2019 tarihinde Türkiye'den Mısır'a gönderildiği ve aynı tarihte zor kullanılarak kaçırıldığı vurgulanıyor.

Muhammed Abdulhafız’ın “Savcı Hişam Barakat Davası” yanı sıra birkaç davadan daha yargılandığının belirtildiği haberde savcı davasından gıyabında idama mahkum edildiği ifade ediliyor.

ŞİHM, darbeci yönetimden olayın aydınlatılmasını isterken; Muhammed Abdulhafız’ın nerede alıkonulduğunun açıklanmasını, ailesinin ziyaretine izin verilmesini ve adil bir mahkemede yeniden yargılanmasını talep etti.

ŞİHM, uluslararası insan hakları kuruluşlarının da olaya müdahil olmasını isteyerek yargılama sürecinin izlenmesi çağrısında bulundu.

sahab.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum