1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Suriye ve Irak'ta 200 Bin İran Tetikçisi Şii Milis Var
Suriye ve Irak'ta 200 Bin İran Tetikçisi Şii Milis Var

Suriye ve Irak'ta 200 Bin İran Tetikçisi Şii Milis Var

İran Devrim Muhafızları genel komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak ve Suriye'de İran'a bağlı faaliyet gösteren gruplara dair bilgiler paylaştı.

18 Mart 2019 Pazartesi 21:59A+A-

İran Devrim Muhafızları komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak ve Suriye'de İran'a bağlı faaliyet gösteren askeri gruplara dair bilgiler paylaştı.

Caferi, her iki ülkede toplam 200 bin milisin bulunduğunu, bunların iki ülkeye eşit olarak dağıldığını, milis grupların "terörist gruplarla savaşmak için" teşkil edildiğini öne sürdü.

İran merkezli Fars haber ajansına konuşan Caferi, İran'ın söz konusu "halk güçlerine" eğitim ve destek sağladığını belirtti.

Devrim Muhafızları Komutanı, ABD'nin İran merkezli "direniş eksenini" ortadan kaldırmak için trilyonlarca dolar harcadığını iddia ederek, İran'ın ABD'ye karşı durmak için bu kadar büyük bedel ödemediğini söyledi.

İran, başta Irak ve Suriye olmak üzere birçok bölge ülkesinde milis güçler teşkil ediyor. Söz konusu Şii milis güçler, İran'ın bölgedeki etkinliğini artıran en önemli faktör konumunda.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT

4 Yorum