1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sivas Valisi Şehit Muhammed Mursi İsminden Neden Rahatsız?
Sivas Valisi Şehit Muhammed Mursi İsminden Neden Rahatsız?

Sivas Valisi Şehit Muhammed Mursi İsminden Neden Rahatsız?

Darbeci Sisi’nin hapishanesinde şehit olan Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin adının, Sivas’ta bir caddeye verilmek istenmesi çapulcuları haddinden fazla rahatsız etti.

16 Temmuz 2019 Salı 03:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam’dan ve İslami olan herşeyden rahatsız olan bu güruhun, Şehit Muhammed Mursi isminden kaynaklanan rahatsızlıklarını, ırkçı söylemler ile sosyal medyada paylaşmalarının ardından, Sivas Valisi tarafından kararın iptal edildiği yönünde açıklama yapıldı.

Caddenin şu an ki ismi olan İstiklal’in değiştirilmesinin Türk’e, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal’e ve kemalist ideolojinin diğer simgelerine hakaret olduğuna dair tevziratlarla yola çıkarak gündem oluşturan çapulcular, geçtiğimiz ay Sivas’ta Muhammed Mursi için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Vali Salih Ayhan tarafından haklı görülerek, meclis üyelerinin iradeleri yok sayılarak iptal edildi.

Cadde ismi değişikliğini belediye meclis gündemine getiren Erhak Çınar, “Sivas’ta bu zamana kadar onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik. Bu karar da onlardan biri. Kurtuluş Savaşına vurgu yapılarak olay çarpıtılıyor. Alınan bu karar ise yasa gereği onaylanması için valiliğe gönderildi. Valilik onayı sonrası, ‘İstiklal Caddesi’ yazılı pano kaldırılıp yerine ‘Şehit Muhammed Mursi’ yazılı yeni pano konulacaktır” demesinin ardından, valilik belediye meclisinin almış olduğu kararı veto ettiğini duyurdu.

İstiklal İlkokulu’nun Adı Değişirken Nerdeydiniz?

Sivas’ta 1927 yılından bu yana adı İstiklal olan İlkokul 2017 yılında yıkılarak, bir iş adamının katkılarıyla tekrar eğitim öğretime kazandırılmış ve 2018 yılında hayırsever iş adamının yakınlarının adı verilerek eğitim öğretime başlamıştır. Peki Muhammed Mursi adını duyup, İslam’a olan tüm kinlerini ortaya koyanlar okul ismi değişirken neredeydiler? Vali bey, bu tevziratları ortaya atanlara, “Benden önce İstiklal İlkokulu’un adı değiştiğinde neredeydiniz? Sizin iki yüzlü olduğunuzu ortaya koyan tepkiyi reddediyorum” diyeceğine, gıyabi cenazesine katıldığı Muhammed Mursi’nin adının yaşatılmasını engellemiştir.

img_20190716_014539.jpg

Belediye Meclisi Kararına Saygı Gösterilmeli!

Konuyla ilgili resmi işlemlerin sonlandırılması için konunun komisyonlarda görüşülmesi gerekmektedir. Yani konu daha kapanmamış ve isim değişikliği yapılmasının önünde herhangi bir engel söz konusu değildir. İslam’a ve İslam’i değerlere her fırsatta saldıran bu güruhun yalanlarıyla, Belediye Meclisi’nin aldığı kararı çiğnetilmemeli ve Şehit Muhammed Mursi isminin yaşatılmasına engel olunmamalıdır!

Büyük Sivas isimli haber sitesi de konuyla ilgili iki yüzlülüğe dikkat çekerek şu soruyu sormuştur: "Mesele istiklal caddesi miydi yoksa asıl mesele Muhammed Mursi ismi mi?"

sdas491.jpg

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum