Yunanistan’ın Ekonomik Çıkmazı

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tükenebileceği belirtiliyor.

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın, yeni yardım alamaması durumunda ödemeleri yerine getirmekte zorlanacağı ve elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tamamen tükenebileceği belirtiliyor. 

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Yunan hükümetinin, Avrupa Finansal İstikrar Fonu’ndan (EFSF) talep ettiği 1,2 milyar avronun EuroWorking Group tarafından engellenmesiyle 9 Nisan'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapılacak 465 milyon avroluk ödemeyi gerçekleştirmekte zorlanacağı tahmin ediliyor.           

Yunanistan’a reformları netleştirmesi için 30 Mart'a kadar süre 

Avro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan’a 20 Şubat anlaşması kapsamında yerine getirmeyi taahhüt ettiği yükümlülükleri netleştirmesi ve bu konuda Avrupalı ortaklarını ikna etmesi için 30 Mart Pazartesi gününe kadar süre tanıdığı bildirildi. 

Brüksel’in, Atina’dan öncelikli olarak yeni vergilendirmeler ve bölgesel bazı havaalanlarıyla, Yunanistan telekomünikasyon şirketi OTE’nin ve Atina hipodromunun özelleştirilmesiyle ilgili adım atmasını beklediği kaydediliyor.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor