Yunanistan’da Grev Hayatı Felç Etti

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının hükümetin reformlar çerçevesinde getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede yaşamı durma noktasına getirdi.

Yunanistan'da, kamu ve özel sektör çalışanlarının hükümetin reformlar çerçevesinde iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede yaşamı durma noktasına getirdi.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla yapılan greve iktidardaki SYRIZA partisi üyeleri de destek verdi.

Greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra bakanlıklardaki memurlar, devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanları, eğitim görevlileri, eczacılar, doktorlar, gazeteciler, noterler, avukatlar, inşaatçılar, denizciler ve liman çalışanları katıldı.

Grev nedeniyle tüm ülkedeki devlet daireleri ve kamu kurumlarındaki hizmetlerde aksamalar yaşanırken, devlet kurumlarında görevli doktorların işbaşı yapmaması nedeniyle hastanelerde yalnızca acil ve güvenlik ekipleri hazır bulundu. Gazetecilerin de greve katılması nedeniyle Yunan Haber Ajansı (AMNA) ve haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemedi, televizyon ve radyolarda haber yayınlanmadı.

Diğer yandan, başta Atina olmak üzere, Selanik, Patra ve Yanya gibi büyük kentlerde protesto amaçlı gösteriler düzenlendi. Atina’da yoğun katılımlı iki ayrı gösteri nedeniyle kent merkezi uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor