Yunanistan Parlamentosunda Memurların Diploması Sahte Çıktı

Yunanistan’da, sahte diploma ile Yunanistan parlamentosuna kadrolu memur olarak işe alındığı belirlenen 23 kişi, görevlerinden alındı.

Alınan bilgiye göre, Meclis Başkanı Nikos Vuçis’in talimatıyla gerçekleştirilen inceleme sonucunda, aralarında eski başbakanlardan Kostas Simitis’in danışmanı olarak görev yapan bir kişinin de bulunduğu 23 memurun diplomaları sahte çıktı.

Meclis Başkanı Vuçis tarafından imzalanan ve hükûmetin resmî gazetesinde yayımlanan ilgili kararında, parlamentoda daktilo kâtibi, muhasebe memuru ve güvenlik görevlisi olarak görev yapan kişilerin işe başlamak için sunduğu lise ve üniversite diplomalarının ilgili kurumlarda karşılığının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Görevde kalmak için gerekli kriterleri yerine getirmediği ileri sürülen memurların görevine son verildiği kaydedildi.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor