Yunanistan Başpiskoposu Atina'da Camiye Karşı

Yunanistan Başpiskoposu Yeronimos, Ortadoğu'da yaşananlar nedeniyle Atina'da cami yapılmaması gerektiğini söyledi.

Yunanistan Başpiskoposu Yeronimos, Atina’da Müslümanların ibadet edebileceği bir cami inşa edilmesine sıcak bakmadığını söyledi.

Atina’da yayımlanan Elefterotipia gazetesindeki demecinde Atina’da cami konusuna değinen Yeronimos, kendisinden önceki başpiskoposun her inananın ibadet yeri olması düşüncesiyle bu konuda onay verdiğini ancak kendisinin son zamanda Ortadoğu’da yaşananlar nedeniyle bu konuda çekinceleri bulunduğunu belirtti.

Önceki başpiskoposun cami konusuna onay verdiği dönemde bununla ilgili tek sorunun yer bulma konusu olduğunu ancak bugün durumun farklı hale geldiğini ifade eden Yeronimos, şunları söyledi:

"Bugün çevremizde yaşananlar nedeniyle benim bazı çekincelerim var. Bizler Müslümanların taleplerine muvafakat gösterirken onların karşılık olarak aynı şeyi yapmaması olmaz. Öğrendiğime göre Ortadoğu’da Hristiyanların öldürülmeleri, tenkil edilmeleri ve iki başrahibin kaçırılması gibi olaylar beni düşündürüyor. Gönül rahatlığıyla evet diyemiyorum." 

AA

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok