YÖK, Doktora Burslarını Arttırdı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yılın eylül ayından itibaren YÖK doktora bursu kapsamında öğrencilere ödenecek burs miktarının aylık bin 800 liraya çıkarıldığını bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “yeni YÖK olarak” ülkenin öncelikli alanlarında doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için 100 tematik alanda 2 bin kişiye “100/2000 YÖK doktora bursu” verildiğini hatırlattı.

Saraç, şunları kaydetti:

“Bu yılın eylül ayından itibaren YÖK doktora bursu kapsamında eğitim alacak bursiyer öğrencilere ödenecek burs miktarı aylık bin 800 liraya çıkarıldı. Öğrencilerimiz adına çok mutluyuz. Ülkemizde her bin kişiye bir doktoralı insan hedefimiz için çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

Eğitim Haberleri

Geleceğin insan kaynağı "kampüste" yetişiyor
Velilerin CİMER’e yazdıkları şikayetler şaşkınlık oluşturdu..
İstanbul'da okullar tatil edildi
Yükseköğretim mezunlarının iş gücüne katılım oranı yüzde 76,9
İstanbul'un 5 ilçesinde eğitime kar engeli