YGS'de İki Soru İptal

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, 13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavındaki temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edildiğini açıkladı.

Yaklaşık 2 milyon 200 bin öğrencinin girdiği YGS'de pek çok hatalı soru olduğu idda edilmiş ve ÖSYM'ye itirazlar yapılmıştı. ÖSYM itirazları inceledi ve iki soruyu iptal etti, bir sorunun doğru cevabı değiştirildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, "YGS'ye ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi." dedi.

Kaynak: AA

Eğitim Haberleri

LGS başvuruları başladı!
Türkiye'de üniversite eğitimi alacak Filistinli öğrenciler, Türkiye'ye geldi
YKS başvurularında yarın son gün
Çocuğa zorla başını açtıran öğretmen açığa alındı!
Geleceğin insan kaynağı "kampüste" yetişiyor