Yemen'de İki Camiye Bombalı Saldırı: 120 Ölü

Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin cuma namazı kıldığı iki camiyi hedef alan bombalı saldırıda 120 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'in başkenti Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen canlı bomba saldırılarında 55 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Sana'nın el-Ceraf bölgesindeki Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre 120 kişi öldü 150 kişi de yaralandı. Savunma Bakanlığı kaynakları ise Bedir ve Haşuş mescidlerine düzenlenen saldırıların canlı bombacılar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Başkent Sana'nın Husilerin kontrolüne geçmesinden bu yana ilk kez camileri hedef alan canlı bomba saldırıları düzenleniyor.

Yemen Haberleri

BM uyarısı: Yemen’de açlık tehlikesi büyüyor
Yemen’de Şai Muhsin ez-Zindani liderliğinde yeni hükümet kuruldu
“Yemen’deki Başkanlık Konseyi değişiklikleri yeni bir siyasi aşamanın başlangıcı”
Yemen'in geçici başkenti Aden'in güvenliği yerel güçlere devredilecek
Yemen'de, feshedilen Güney Geçiş Konseyi lideri Zübeydi, BAE’den ilk açıklamasını yaptı