Yemen'de Husilere Ait Hedefler Vuruluyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında Yemen'de Husilere ait kışla ve mühimmat depolarını vurduğu bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında, Husi Ensarullah Hareketi'nin başkent Sana, Sa'da ve Marib'deki askeri eğitim kışlaları ile füze bataryaları ve mühimmat depolarını bombaladı.

Görgü tanıkları, koalisyon uçaklarının, Husilerin kontrolünde bulunan başkent Sana'daki Özel Güvenlik Kuvvetleri'ne ait kışla ve çeşitli noktalardaki askeri hedefler ile Marib ilindeki "Mas Askeri Kışlası'nı vurduğunu belirtti.

Husi kaynakları ise koalisyon güçlerinin, Husilerin merkezi kabul edilen Sa'da vilayetine bağlı Dahyan bölgesindeki bazı hedefleri bombaladığını aktardı.

Yemen Haberleri

Yemen’de Şai Muhsin ez-Zindani liderliğinde yeni hükümet kuruldu
“Yemen’deki Başkanlık Konseyi değişiklikleri yeni bir siyasi aşamanın başlangıcı”
Yemen'in geçici başkenti Aden'in güvenliği yerel güçlere devredilecek
Yemen'de, feshedilen Güney Geçiş Konseyi lideri Zübeydi, BAE’den ilk açıklamasını yaptı
Yemen'de Başbakan Bin Brik görevinden ayrıldı, yerine Dışişleri Bakanı Zindani getirildi