Yemen'de El Kaide Lideri Vuruldu

Yemen El Kaidesi'nin 'Şer'i lideri' Haris bin Gazi en Nazari, ABD'ye ait bir insansız hava aracı tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu katledildi.

Haris Bin Gazi en Nazari'nin de bulunduğu hedefin 31 Ocak günü vurulduğunu duyuran Yemen El Kaidesi de medya ofisi aracılığıyla Nazari için ''Şeyhimiz Haris bin Gazi en Nazari şehid oldu'' duyurusunu yayınladı.

Paris'te düzenlenen Charlie Hebdo baskınını da Yemen El Kaidesi'nin düzenlediğini duyuran isim olmuştu. SITE Intelligence Group tarafından verilen bilgiye göre insansız hava aracı tarafından düzenlenen saldırıda Nazari ile birlikte üç El Kaide üyesi daha katledildi.

İnsansız hava aracı tarafından hedef alınmadan önce ABD ve Husiler arasındaki ilişkilerle ilgili bir konuşma yayınlayan Nazari, Husilerin ABD'nin Arap yarım adasının güneyindeki hedefleri için güvenilir bir müttefik olduğunu söyleyerek Husilerin İran tarafından Sünni gruplara karşı desteklendiğini belirtmişti. Nazari'ye göre Husiler, ABD - İran ittifakıyla Müslümanlara karşı hazırlanan bir planın parçasından ibaretti.

KÜRESEL AĞIN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN

Enver el Evlaki'den sonra adını dünyaya güçlü şekilde duyuran Yemen El Kaidesi'nin yeni lideri Nasır el Vuhayşi aynı zaman El Kaide'nin küresel ağının önemli isimlerinden. Usame Bin Ladin'in Abbotabad'daki evinden çıkan belgeler de Vuhayşi'nin  El Kaide'deki rolünü teyit ederken Haris en Nazari Yemen El Kaidesi'nin medyada görünen yüzü ve küresel ağın da ideologlarından birisiydi.

2007 yılında Veziristan, Afganistan ve Pakistan'da düzenlenen insansız hava aracı saldırılarında pek çok üst düzey liderini kaybeden El Kaide adına da açıklamalar yapan Nazari, El Kaide'nin yayınladığı dergilerde yazılar yazıyordu.

IŞİD'in Yemen'deki savaşçılara biat çağrısına da geçtiğimiz haftalarda cevap veren Nazari, Irak ve Suriye'deki hilafeti tanımadıklarını ve Yemen'deki savaşçıların arasında böyle bir sorunun yaşanmasını istemediklerini dile getirmişti.


Nazari, ekim ayında Irak ve Suriye'ye karşı başlatılan hava saldırılarını "Haçlı saldırıları" olarak nitelemişti.

TİMETURK

Yemen Haberleri

Yemen’de Filistin halkına destek gösterisi düzenlendi
Yemen'in 15 kentinde Filistinlilerle dayanışma gösterileri düzenlendi
ABD, Yemen'deki Husilere ait 2 insansız aracı vurdu
Yemen'de binlerce kişi, Gazze'ye destek için gösteri düzenledi
Husilerin vurduğu İngiliz gemisi Kızıldeniz'de battı