YDG-H Militanları Kız İstemeye Giden Aileye Saldırdı

Siirt'te PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi militanlar, kız istemeye giden ailenin araç konvoyuna uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Biri damat adayı 2 kişi yaralandı.

Barış Mahallesi, Sürreya Öner Caddesi'nde kız istemek için Türkan ailesini ziyarete giden Yüknü ailesinin otomobillerinin bulunduğu sokağın girişi ve çıkışı, PKK örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'lı militanlarca taşlarla barikat kurularak kapatıldı. Ziyaretin sonunda kız evinden çıkıp araçlarına binen Yüknü ailesinin fertlerine militanlar uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladı.

Olayda, militanların saldırdığı 3 otomobilden 34 ELP 17 ve 56 AP 853 plakalı 2 otomobile yaklaşık 20 kurşun isabet ederken, saldırıda araçta bulunan damat adayı ve 112 Acil Servis çalışanı olduğu öğrenilen Osman Yüknü (31), yüzüne cam parçasının isabet etmesi sonucu, militanlara "biz siviliz" diye bağıran babası Bedrettin Yüknü (56) elinden ve omzundan yaralandı.

Olay yerine gelen polis ekiplerine de ateş eden militanlar daha sonra kaçtı. Yaralı baba ve oğul, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Evinin önündeki saldırı ile ilgili konuşan İhsan Türkan ise şaşkın olduğunu ve militanlara Kürtçe seslendikleri halde ateş açtıklarını söyledi.

Araçlara çok sayıda mermi isabet ettiğini belirten Türkan, "Bizim damadın oturduğu koltuğa kurşunlardan biri sıyırmış, seken cam parçası gözünün alt kısmına isabet etti. Babası elini çıkararak 'biz siviliz' dediği halde eline kurşun isabet etti. Olay yerine gelen bir polis aracına da ateş açıldı. Ama kimin ateş açtığını görmedim. 3 araçtı, biri arkadaydı, onun arkasında barikat yoktu, o kaçtı. Diğer iki araç isabet aldı" dedi.

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü