Yayladağı'ndan Türkiye'ye Girişler Devam Ediyor

Esed rejimi ve Rusya'nın Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle, dünden bu yana Yayladağı sınırından Türkiye'ye alınan 797 Suriyelinin kayıt işlemleri tamamlandı.

Yayladağı sınırında insanî yardımların geçişi için açılan Arfalı noktasına gelen aileler, dün sabah saatlerinden itibaren Türkiye'ye alınmaya başladı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Türkmen ve Arap kökenli Suriyeli aileler, otobüsle sınırdan alınarak ilçedeki YİBO kampında kayıt altına alındı.

Şu ana kadar toplam 797 Suriyeli kayıt altına alınırken, geçişlerin gün içinde de devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine yoğun top atışı sürüyor. Patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

AA

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon