Yasin Aktay: HDP’nin kapatılması için şartlar oluştu

HDP’nin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin tartışmaları A Haber’de yorumlayan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, “HDP'nin kapatılması için şartlar oluştu” dedi.

Canan Barlas ile Gündem programında “HDP kapatılsın mı kapatılmasın mı?” sorusunu yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Yasin Aktay, "Ben (HDP) kapatılabileceğini düşünüyorum. Yani HDP'nin kapatılması için gerekli bütün şartlar oluştu. Artık kapatılmaması dahi toplumda ciddi bir tepki oluşturuyor. Türkiye'de halk, bu kadar terörle iltisaklı bir yapıyı, yapılanmanın bütün unsurlarıyla, teşkilatlarıyla, faaliyetleriyle bu kadar iç içe olan bir yapıyı hoş gören bir demokrasi anlayışında değil." dedi.

HDP KAPATILIRSA NE OLUR?

Yasin Aktay, "Bu değerlendirmeler benim kişisel değerlendirmemdir. Hukuk bu konuda ne der? AK Parti'de henüz alınmış bir karar yok. Ama benim tahminin genel anlamda Türkiye'de şu anda siyasi atmosfer, demokratik bilinç artık böyle bir partiyi demokrasinin sınırları içerisine sığdırmakta ciddi anlamda zorlanıyor." şeklinde konuştu.

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası