Yaklaşık 1,5 milyon kişinin GSS borcu silinecek

1 Ocak 2016 öncesine ait bütün Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor.

İlerleyen günlerde TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelecek 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasalaşmasıyla bazı genel sağlık sigortası primi borçlarına ilişkin düzenlemeye gidilecek.

Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2016 tarihinden önceye ait ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Böylece, 1 milyon 477 bin kişinin ödeyemediği 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi borcu silinecek.

Özellikle vatandaşların çeşitli nedenlerle ödeyemediği ya da ödemeyi unuttuğu düşük tutarlı alacaklardan vazgeçilecek bu düzenlemenin, yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri

Tavuk ihracatı durduruldu
Boğazlardan geçen yıl yaklaşık 85 bin gemi geçti
Kredi kartı limitlerinde "eğitim ve sağlık" istisnası
Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık bir enerji yatırımı anlaşması imzalandı
Baykar, SİHA ihracatında dünyada zirvede