Yahudi işgalciler Batı Şeria’da Filistinli çiftçilere saldırdı

Yahudi işgalciler bu sabah Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinli çiftçilere ve zeytin hasadı yapanlara saldırdı.

İşgal güçlerinin himayesinde hareket eden Yahudi işgalcilerin Nablus’a bağlı Akraba beldesinde ve kentin güneyindeki Curiş köyünde zeytin toplayan Filistinlilere saldırdığı bildirildi.

Curiş köyünde zeytin hasadı yapan Filistinliler kendilerine saldıran işgalcilere karşı koydu.

Yahudi işgalciler Nablus’un güneyinde yer alan Beyta beldesinin Cebel Kammas bölgesine baskın düzenledi.

Yahudi işgalciler dün Beyta beldesine geniş çaplı bir saldırı düzenlemiş ve yaklaşık 50 kişi kurşunla yaralanmış, darp edilmiş veya boğulma tehlikesi geçirmişti.

İşgalcilerin Beyta beldesine düzenlediği saldırıda Filistinlilere ait 15 araç da yakıldı.

Yahudi işgalciler Selfit’in batısındaki Ez-Zaviye ve Zurafat beldelerinde de Filistinli çiftçilere saldırdı.

İşgalcilerden bir grup, Filistinli çiftçi Sadık Yusuf Ebu Neb’a ve annesi ile Neb’a ailesinden 20’den fazla kişiyi şiddetli bir şekilde darp etti.

Yahudi işgalciler Filistinlilere ait araçların camlarını kırarak, arazilerinden uzaklaştırmak için çiftçilerin üzerine ateş açtı.

İşgalciler Ramallah’ın doğusundaki Burka köyünde de zeytin hasadı yapan çiftçilere saldırdı. Filistinli çiftçileri üzerlerine ateş açarak bölgeyi terk etmeye zorlayan işgalciler çiftçilerin aletlerine de el koydu.

Batı Şeria’da işgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudiler her yıl zeytin hasadı mevsiminde Filistinli çiftçilere saldırıyor ve ürünlerini çalıyorlar.

Filistin Haberleri

Gazze'de 8 bin şehit enkaz altında, 3 bin Filistinli ise meçhul!
Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı
Şeyh Sabri: İşgalin Kudüs'e karşı aldığı her karar, Yahudileştirme sürecinin bir parçasıdır
On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti
Abdullah Galib Bergusi’ye hapishanede yeni saldırı