“Wagner'in hesabını vermeyenler 300 Suriyelinin hesabını soramazlar!”

“Suriye'den 300 cihatçının Azerbaycan'a gönderildiği” iftirası sonrası açıklama yapan emekli asker Yusuf Alabarda, söylenmesi gerekeni söylemiş: "Wagner'in hesabını vermeyenler 300 Suriyelinin hesabını soramazlar!"

Emekli asker Yusuf Alabarda katıldığı bir televizyon programında Suriye’den Libya’ya ve son olarak da Karabağ’da belirli mihrakların Türkiye’nin haklı tutumunu karalamak için ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu “yabancı savaşçılar” konusuyla alakalı çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Akit'in naklettiğine göre, 24 TV'de  yayınlanan “Masada Ne Var” programına konuk olan emekli asker Yusuf Alabarda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un “Suriye'den 300 cihatçının Azerbaycan'a gittiği” iddiasını değerlendirirken şunları söyledi:

“Azerbaycan 20 milyar dolar harcayıp ordusunu modernize etmiştir. Böyle bir devletin Suriye'den gelecek olan ‘300 cihatçı’yla bulandırılmak istenmesi Azerbaycan silahlı kuvvetlerine hakarettir. Biz şunu çok iyi biliyoruz: Cihatçı kavramı üzerinden İslam'ın bu şerefli kelimelerini kirletiyor... Biz de buradan açıklama yapmaya çalışıyoruz: Kimse Wagner'in Black Water'ın hesabını vermiyor. Kimse Lübnan'dan Arjantin'den gelenlerin adını anmıyor. Sen önce Wagner'in hesabını ver! Sen Afganistan'dan ve Tacikistan'dan Suriye'ye getirdiğin adına da İranlı milis dediklerinin hesabını ver! Lavrov aklı bu konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyor. Wagner'in hesabını vermeyenler 300 Suriyelinin hesabını soramazlar!"

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor