Varto'da Kur’an Kursunu Yaktılar

Varto'da kız Kuran kursu ateşe verildi.

Muş'un Var­to il­çe­si ile Bin­göl'ün Kar­lı­ova il­çe­si ara­sın­da­ki yol ka­pat­ma ey­le­mi iki gü­nün an­dın­dan Var­to il­çe mer­ke­zi­ne sıç­ra­mış­tı.

Gün bo­yu po­lis­le ça­tı­şan ey­lem­ci­ler, ka­mu ku­ru­lu­şu ile iş yer­le­ri­ne za­rar ver­di. Mey­da­na ge­len olay son­ra­sın­da Muş Em­ni­yet Mü­dü­rü Fa­ik Ak­su, Var­to il­çe­sin­de za­rar gö­ren iş yer­le­ri veka­mu bi­na­la­rın­da in­ce­le­me yap­tı.

MÜFTÜ AİLESİ MAHSUR KALDI

Ey­lem­ci­le­rin Var­to İl­çe Müf­tü­lü­ğü­ne ka­la­ba­lık bir grup­la sal­dır­dı­ğı id­di­a edil­di. Müf­tü­lük hiz­met ara­cı ey­lem­ci­ler ta­ra­fın­dan ya­kıl­dı, müf­tü­ye ait ara­ca ise ha­sar ve­ril­di. Üç kat­lı müf­tü­lük bi­na­sı­na da sal­dı­ran gös­te­ri­ci­ler, bi­na­nın üst ka­tın­da bu­lu­nan loj­man­da ka­lan müf­tü ve ai­le­si­ne kor­ku do­lu da­ki­ka­lar ge­çirt­ti.

Müf­tü­lük ka­pı­sı­nı ağaç kü­tü­ğü­nü koç ba­şı gi­bi kul­la­na­rak kır­ma­ya ça­lı­şan gös­te­ri­ci­ler, 8 ve 15 ya­şın­da olan müf­tü­nün ço­cuk­la­rı­na bü­yük şok yaşattı. Ka­pı­lar açıl­ma­yın­ca gös­te­ri­ci­ler cam­la­rı taş­la­dı. Müf­tü­nün İl­çe Em­ni­ye­ti’n­den yar­dım is­te­me­si son­ra­sı yar­dı­ma ge­len po­lis­ler, müf­tü ve ai­le­si­ni loj­man­dan ala­rak em­ni­yet­te gü­ven­li böl­ge­ye gö­tür­dü.

Ey­lem­ci­ler yi­ne Müf­tü­lük bi­na­sın­da bu­lu­nan Kız Kur'an Kur­su­nu da taş­la­dı. Bir grup gös­te­ri­ci ise bi­rin­ci ka­tı ate­şe ver­di. Boş olan Kur'an kur­sun­da yan­gın di­ğer yer­le­re sıç­ra­ma­dan ken­di ken­di­ne sön­dü.

KAMERALAR SÖKÜLDÜ

İl­çe­de bu­lu­nan pos­ta­ne bi­na­sı da yi­ne gös­te­ri­ci­ler ta­ra­fın­dan he­def alın­dı. Olay­lar son­ra­sın­da 6 mo­be­se di­re­ği dev­ril­di, 13 ka­me­ra ye­rin­den sö­kül­dü. Si­ya­si par­ti bi­na­la­rı­na da za­rar ve­ril­di.

Bugün

Haber Haberleri

Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç vefat etti