Varil Yağdıran Esed, 63 Kişiyi Katletti

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçleri Suriye halkının tepesine varil yağdırmaya devam ediyor. Dünkü saldırılarda 63 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 6 kadın ve 2 çocuk var. 1 kişi de işkenceyle katledildi.

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed rejimine bağlı güçler ve çetelerin hava destekli saldırıları neticesinde dün 63 kişi daha hayatını kaybetti. Rejim güçleri Dera, Şam kırsalı ve İdlib’e varil bombalarıyla saldırdı.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgilere göre rejim güçlerinin dünkü saldırılarında ölenlerin 6’sı kadın, 2’si çocuk. 1 kişinin de işkenceyle şehit edildiği tespit edildi.

LCC’nin verilerine göre Esed güçlerinin dünkü saldırılarında Dera’da 20, Şam kırsalında 17, İdlib’de 16, Halep’te 4, Haseke’de 3, Humus, Hama ve Rakka’da 1’er kişi hayatını kaybetti. 

***

Dera'daki varil bombalı saldırıda kızını kaybeden Suriyeli mücahidin, kızına son vedası:

Suriye Haberleri

Suriye devrimin 1. yılını kutluyor: Halk sokaklarda zafer coşkusu dorukta
Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti