“Varil Kent” El Bab Bugün de Bombalandı

Halep’e bağlı el-Bab bölgesinde kapalı çarşıyı vuran Esed güçleri 26 kişiyi katletti. Varil bombasının kullanıldığı saldırıda birçok bina yerle bir oldu. (VİDEO)

HAKSÖZ-HABER

Suriye Baas rejimine ait bir helikopterin Halep kentine bağlı El-Bab kasabasındaki kapalı çarşıyı hedef alan saldırısında, ilk belirlemelere göre 26 kişinin öldüğü bildirildi.

Sürekli varil bombalarıyla saldırıya uğrayan el-Bab artık “varil kent” diye anılıyor.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait bir savaş helikopterinin Halep'in El-Bab kasabasındaki kapalı çarşıyı hedef alan "varil bombalı" saldırı düzenlediği, olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 26 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırı bölgesinde ambulansların "yaralıları taşımakta yetersiz kaldığı" ifade edilen açıklamada, "varil bombası"nın düştüğü bölgede, çok sayıda evin yıkıldığı ve halkın enkaz altından ölü ve yaralıları iş makineleriyle çıkarmaya çalıştığı kaydedildi.

El Bab kasabasında dün de varil bombasının kullanıldığı bir saldırı düzenlenmiş ve 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Rejim güçlerinin Halep’e yönelik saldırılarında ciddi bir artış olduğu gözleniyor.

Dünkü saldırı:

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"