Ürdün'den İsrail Büyükelçisi'ne Sınırdışı Kararı

Ürdün Temsilciler Meclisi, İsrail'in Amman Büyükelçisi Daniel Nevo'yu sınır dışı etme kararı aldı.

Filistin Komitesi Başkanı Yahya Suud tarafından Ürdün Temsilciler Meclisi'ne sunulan, "İsrail'in Amman Büyükelçisi Daniel Nevo'nun sınır dışı edilip, Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeyde'nin geri çağrılmasını öngören" önergenin oy çokluğuyla kabul edildiği belirtildi.

Ürdün Temsilciler Meclisi Filistin Komitesi üyesi milletvekili Halil Atıye, İsrail üzerinde baskıyı artırmak için bölgesel ve uluslararası alanda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Önergenin kanunlaşması için Bakanlar Kurulu ve Ürdün Kralı Abdullah tarafından onaylanması gerekiyor.

Önerge, İsrail parlamentosunun (Knesset) Ürdün'ün Mescid-i Aksa dahil Kudüs'teki İslami ve Hristiyan dini mabedler üzerindeki muhafaza ve yönetim rolünün kaldırılmasını tartışması üzerine gündeme geldi.

Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürütüyor. Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün Evkaf Bakanlığı tarafından atanıyor.

Ürdün Haberleri

Ürdün Kralı: İki devletli çözüm ilkesi uygulanmazsa bölge mahvolmaya mahkumdur
Ürdün-İsrail sınırında 2 işgal askerini öldüren El Kaysi’nin vasiyeti ortaya çıktı
İşgalci İsrail askerlerinin Ürdün'e girdiği ortaya çıktı
Müslüman Kardeşler'in Ürdün kolu kendini feshetti
Ürdün'de Müslüman Kardeşler lideri tutuklandı