Ürdün İhvanı’nda Bölünme

Ürdün'de İhvan'ın siyasi kolu olan İslami Eylem Cephesi Partisinden istifa eden ihvan yöneticilerinin bir kısmı 'Ortaklık ve Kurtuluş' diye yeni bir parti kuruyor.

Ürdün'deki İhvan Teşkilatı (Müslüman Kardeşler) 'Ruhsatlı' ve 'Ruhsatsız' diye ikiye bölünmesinin ardından son dönemde daha fazla parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Ürdün İhvanı’nın siyasi kolu İslami Eylem Cephesi Partisinin Genel Sekreterliğine Muhammed Ez-Zeyudi'nin geçmesine itiraz eden parti üyelerinden 400 kişilik bir grup, Aralık 2015'te parti başkanlığına toplu olarak istifasını sunmuştu.

Dünya Bülteni sitesinin aktardığına göre aralarında Hamza Mansur, Salim El Fellahat, Abdülhamit El Kudah, Nemr El Essaf ve Halit Hasaneyn gibi partinin kurulmasında katkısı olan üst yöneticiler de bulunan bu grubun, Ürdün Politika ve Parlamento İşleri Bakanlığına 'Ortaklık ve Kurtuluş' adlı yeni bir parti kurmak amacıyla başvurdukları öğrenildi.

Yeni parti kurucularından Salim El Fellahat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Belirli bir ideolojiye bakmadan halkın farklı kesimleriyle gerçek ortalık oluşturmak suretiyle din işlerini siyaset işlerinden ayırmak gerektiği kanaatindeyim. Bu kanaat maalesef İhvan'ın önemli bir kesimi tarafından kabul edilmiyor. Bu kanaate sahip çıkacak yeni parti kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Ürdün'de meclis seçimlerini 10 yıl boyunca boykot eden İslami Eylem Cephesi Partisi, geçen ay düzenlenen seçimlerde 130 koltuktan oluşan ülke Meclisinde 15 koltuk kazanmıştı. 

Ürdün Haberleri

Ürdün Gazze'ye destek eylemlerinin önüne geçemiyor
Ürdünlüler, Siyonist Büyükelçiliği yakınındaki gösterilerini sürdürüyor
Ürdün halkı haykırdı: Mescid-i Aksa'yı koruyacağımıza dair Allah’a söz veriyoruz
Ürdün yönetimi İsrail'e karşı protesto düzenleyenleri gözaltına aldı
Ürdün: Filistinlileri topraklarından tehcir edecek her türlü planı reddediyoruz